Smittestatus på Kanariøyene

638

Aktive tilfeller

164

Døde

Dyrere alkohol og tobakk på Kanariøyene

av | 16.01.2020

Øygruppen har hatt lav inflasjon og svak prisvekst, men på grunn av konflikten mellom USA og Iran steg bensinprisene med 1,7% i desember.

2019 avsluttet med en prisvekst på 0,4%, sammenlignet med samme periode i 2018.

Inflasjonen har ikke vært lavere enn siden 2015 på Kanariøyene.

Økningen i konsumentprisindeksen for øygruppen er også godt under det nasjonale gjennomsnittet på 0,8%.

Les også: Dobbelt så høy lønnsvekst for ledere sammenlignet med ansatte

Alkohol og tobakk dyrere

Enkelte varer og tjenester har steget mer enn andre. Prisøkningen på alkohol og tobakk har vært 5,3%, restaurant- og hotellprisene har steget med 2%, og mat og alkoholfrie varer med 1,4%.

Mat og alkoholfrie varer ble dyrere på øygruppen, men billigere i resten av Spania. På Kanariøyene hadde disse produktene en prisøkning på 0,2% pr. mnd., mens de i resten av landet opplevde et fall på 0,2%.

Billigere strøm

Samtidig falt prisene på vann og strøm med 4,4% – i hovedsak på grunn av lavere strømpriser.

Også klær og sko har blitt billigere, og falt i pris med 1,7% i 2018 – men dette gjennomsnittet anses å være påvirket av salgene i romjulen.

Les også: Parfymerier sliter etter momsøkning – dramatisk nedgang i salget

Dyrere å leie bolig

Prisen for å leie bolig på Kanariøyene økte i gjennomsnitt 3,3 prosent i 2019. Gjennomsnittsprisen per kvadratmeter er nå oppe i 10 euro.

Las Palmas hadde en økning på 1,9 prosent, mens det er Tenerife som så den største økningen i året som gikk, med 6,7 prosent.

På Gran Canaria var det Telde som hadde størst økning med hele 8,4 prosent oppgang i prisen, fulgta av Santa Brigida med 7,5 prosent.

Billigere i Mogán

Mange nordmenn har reagert på de høye leieprisene sør på Gran Canaria, men gjennomsnittsprisen gikk faktisk ned 2,5 prosent i Mogán i den samme perioden.

Les også: Her får du bare leie hvis du er fastboende

17,4 prosent økning

På Tenerife er det Adeje som har merket prisøkningen mest, med hele 17,4 prosent, fulgt av Güimar (15,9%), San Cristóbal de la Laguna (11,6%), og Candelaria (11,5%).

På Tenerife var det også et område som merket nedgang i leieprisene. I San Miguel de Abona gikk leieprisene ned 3,2 prosent.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Sjansen for en god vintersesong blir stadig mindre

Sjansen for en god vintersesong blir stadig mindre

Kraftig økning i smitten og nye smitteverntiltak setter Kanariøyenes turistnæring i fare. Økningen i antallet smittetilfeller både nasjonalt og på øygruppen rammer turistnæringen på Kanariøyene hardt. Håpet om at Kanariøyenes image som en trygg destinasjon skulle...

Dette er maskereglene på stranda

Dette er maskereglene på stranda

Det nye maskepåbudet innebærer at alle må bruke munnbind til enhver tid på offentlig område. Likevel finnes det visse unntak. Kravet om maske som gjelder fra 14. august betyr at du skal ha på deg maske hele tiden når du ferdes i områder som er tilgjengelig for...

Slik rammes utestedene av de nye reglene

Slik rammes utestedene av de nye reglene

På torsdag kunngjorde Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, nye og strengere regler for både maskebruk, festing og utesteder. For utestedene som er en del av nattelivet betyr dette nye begrensninger etter en lang og vanskelig periode. Det er smitteutviklingen...

Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester

Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester

– Vi kommer til å slå hardt ned på de som organiserer ulovlige fester. Personer som setter vår helse i fare ved å organisere ulovlige fester eller folkemengder vil få opptil 30 000 euro i bot, advarer regjeringsdelegaten Anselmo Pestana. Pestana holdt torsdag...

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

Kanariøyene har registrert 102 nye smittetilfeller det siste døgnet. Disse tallene bekrefter det mange har fryktet, nemlig at pandemien nok en gang sprer seg i raskt tempo. Totalt har øygruppen registrert 3212 tilfeller siden pandemien begynte, og 638 av disse...

Totalt maskepåbud på Kanariøyene

Totalt maskepåbud på Kanariøyene

Kanariøyene innfører røykeforbud utendørs, stenger ned nattelivet, og masker blir påbudt til enhver tid utendørs. Dette er de nye og strengere reglene som Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres kunngjorde denne torsdagen. De nye tiltakene kommer som følge av økt...