Dyrere alkohol og tobakk på Kanariøyene

Select Page

[secondary_title]

Dyrere alkohol og tobakk på Kanariøyene

by | 16.01.2020

Øygruppen har hatt lav inflasjon og svak prisvekst, men på grunn av konflikten mellom USA og Iran steg bensinprisene med 1,7% i desember.

2019 avsluttet med en prisvekst på 0,4%, sammenlignet med samme periode i 2018.

Inflasjonen har ikke vært lavere enn siden 2015 på Kanariøyene.

Økningen i konsumentprisindeksen for øygruppen er også godt under det nasjonale gjennomsnittet på 0,8%.

Les også: Dobbelt så høy lønnsvekst for ledere sammenlignet med ansatte

Alkohol og tobakk dyrere

Enkelte varer og tjenester har steget mer enn andre. Prisøkningen på alkohol og tobakk har vært 5,3%, restaurant- og hotellprisene har steget med 2%, og mat og alkoholfrie varer med 1,4%.

Mat og alkoholfrie varer ble dyrere på øygruppen, men billigere i resten av Spania. På Kanariøyene hadde disse produktene en prisøkning på 0,2% pr. mnd., mens de i resten av landet opplevde et fall på 0,2%.

Billigere strøm

Samtidig falt prisene på vann og strøm med 4,4% – i hovedsak på grunn av lavere strømpriser.

Også klær og sko har blitt billigere, og falt i pris med 1,7% i 2018 – men dette gjennomsnittet anses å være påvirket av salgene i romjulen.

Les også: Parfymerier sliter etter momsøkning – dramatisk nedgang i salget

Dyrere å leie bolig

Prisen for å leie bolig på Kanariøyene økte i gjennomsnitt 3,3 prosent i 2019. Gjennomsnittsprisen per kvadratmeter er nå oppe i 10 euro.

Las Palmas hadde en økning på 1,9 prosent, mens det er Tenerife som så den største økningen i året som gikk, med 6,7 prosent.

På Gran Canaria var det Telde som hadde størst økning med hele 8,4 prosent oppgang i prisen, fulgta av Santa Brigida med 7,5 prosent.

Billigere i Mogán

Mange nordmenn har reagert på de høye leieprisene sør på Gran Canaria, men gjennomsnittsprisen gikk faktisk ned 2,5 prosent i Mogán i den samme perioden.

Les også: Her får du bare leie hvis du er fastboende

17,4 prosent økning

På Tenerife er det Adeje som har merket prisøkningen mest, med hele 17,4 prosent, fulgt av Güimar (15,9%), San Cristóbal de la Laguna (11,6%), og Candelaria (11,5%).

På Tenerife var det også et område som merket nedgang i leieprisene. I San Miguel de Abona gikk leieprisene ned 3,2 prosent.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tenerife går til rødt nivå

Tenerife går til rødt nivå

Kanariøyenes helseminister, Blas Trujillo, og direktør for det kanariske folkehelseinstituttet, José Juan Alemám, har i dag kunngjort at Tenerife går til rødt nivå. Det betyr strengere tiltak for å stoppe den økende smittetrenden på øya. – Den største kilden til...

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Domstolen for partnervoldsaker i Las Palmas sendte i går ut besøksforbud mot en mann fra Las Palmas, for gjentatte tilfeller av grov partnervold og trusler. Mens mannen var ettersøkt for et annet tilfelle av vold, truet han også med å kaste parets en måneder gamle...

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Oppdatering: Tenerife har gått til rødt nivå Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, utelukker ikke at øyregjeringen kan innføre rødt nivå på Tenerife igjen, etter at smitten har økt den siste tiden. – Det er ingenting å feire, ettersom pandemien ikke er over...