PRISREKORD: det har aldri vært dyrere å leie bolig på Kanariøyene


Å leie en bolig på Kanariøyene har aldri vært så dyrt.Gjennomsnittsprisen har for første gang i historien gått over ti euro per kvadratmeter, og de to hovedstadene på øygruppen er blant de 25 dyreste regionene i Spania.

Over 10 euro per kvadratmeter

Det koster i gjennomsnitt 10,50 euro per kvadratmeter i Las Palmas, og 8,50 euro i Santa Cruz de Tenerife.Som om det ikke var nok, blir prisene enda høyere i turistområdene.Med de nåværende leieprisene har markedet praktisk talt utestengt kanariske familier fra kommuner som San Bartolomé de Tirajana, Mogán, Arona og Adeje.Her koster 100 kvadratmeter rundt 1500 euro eller mer.

Uoverkommelig for kanariske familier

Økningen av fritidsboliger og mangelen på nybygg har ført til en stigende priskurve på hele øygruppen.Boligtilbudet på de mest attraktive stedene for turister er ikke-eksisterende eller uoverkommelig for kanariske familier, der gjennomsnittsprisen pr. mnd. alene overgår den gjennomsnittlige lønnen, ifølge bemanningsbyrået Adecco.Resultatet er at arbeidere i turiststrøkene er tvunget til å bosette seg andre steder på øyene, gjerne langt unna sine arbeidsplasser.