Annonse

Profilert kriminell var en av gjestene hos dommer som hadde fest

Dommeren og flere andre ble tatt for å bryte smittevernreglene på Lanzarote i forrige uke. En av gjestene er en av øyas mest profilerte kriminelle.

Av Leo Lunde
Publisert 22. februar 2021 kl. 00:00

Av Leo Lunde
Publisert 22. februar 2021 kl. 00:00

Annonse

Dommeren som ble tatt for brudd på smittevernreglene av Guardia Civil mens han hadde fest på Lanzarote hadde en av øyas mest profilerte straffedømte personer på besøk.

Fernando Becerra, som ble dømt til et års fengsel og 100 000 euro i bot for bestikkelser var på festen, skriver Canarias Ahora.

Becerra skal ha forsøkt å bestikke en politiker med 600 000 euro for å få byggetillatelse for mer enn tusen boliger og 200 butikker i turistkommunen Yaiza.

Les også:

– Ubegripelig, sier regjeringsdelegaten om dommer som festet

 

Mer enn 130 personer ble siktet i den store korrupsjonssaken.

Becerra skal være en av dommerens venner som var på festen, ifølge Canarias 7 der man også kan se dommeren og hans partner uten munnbind, mens han krever at agentene fra Guardia Civil identifiserer seg.

Det var på torsdag at Guardia Civil rykket ut til en fest på Lanzarote, etter at naboer tipset om mulige brudd på smittevernreglene i Yaiza.

Når agentene kom til stedet skal de angivelig ha funnet 12 personer som danset, uten å overholde sikkerhetsavstanden, uten munnbind, og i tillegg flere som ikke bodde sammen.

Dette strider mot nåværende smittevernregler på Lanzarote, som er i nivå 4 på grunn av den ukontrollerte smittesituasjonen. Det var avisen Canarias 7 som omtalte saken først.

Kilder i politiet har bekreftet overfor Canarias Ahora at tretten agenter fra det lokale politiet og Guardia Civil rykket ut til huset etter at begge hadde fått klager fra naboer.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse
Annonse