Protestaksjon blokkerte for transport av flyktninger

av | 06.08.2020

Sinte protestanter angrep TV-team og blokkerte veien.

Sinte demonstranter har tatt til gatene i landsbyen Tunte i turistkommunen San Bartolomé de Tirajana. De ønsker ikke at nyankomne flyktninger skal sendes dit for karantene.

Innbyggerne i Tunte på Gran Canaria forsøker å blokkere for transporten av flyktninger som skal sendes dit for å sitte i karantene.

Innbyggerne krever at de returnerer de hundre immigrantene som allerede har vært der i to måneder, og ikke tar inn de nye som har ankommet, i frykt for coronasmitte.

Det nasjonale politiet har møtt på en vegg i Tunte, sør på Gran Canaria. Innbyggere har tatt til gatene for å blokkere for ankomsten av en gruppe båtflyktninger som skal tilbringe karantenen i området. Stedet ble utvalgt av regjeringsdelegasjonen på Kanariøyene.

Tidligere har stedet, som før var et skolebygg, blitt brukt til å huse i underkant av 100 andre immigrater i to måneder.

Ingen smittede skal til Tunte

Til tross for at regjeringsdelegasjonen har forsikret innbyggerne om at ingen av de som sendes til Tunte er smittet har protestaksjonene fortsatt.

Innbyggere blokkerte gatene med søppelcontainere, grener og annet avfall for å hindre politiet fra å frakte flyktningene inn i nabolaget.

Tre dager i havna

De overførte flyktningene tilhører gruppen på 71 personer som har tilbragt tre netter i Røde Kors-telt i Arguineguín-havna. Gruppen var opprinnelig på 74 personer, men sosialtjenesten har ivaretatt tre av disse.

Ifølge avisen Canarias 7, og som Canariavisen også skrev om i går, har 13 personer i denne gruppen fått påvist smitte. Det er foreløpig uvisst hva som skjer med de smittede, ettersom de ikke skal flyttes til Tunte.

En talsmann for regjeringens delegasjon til Kanariøyene har påpekt at ingen av de som skal overføres til Tunte har testet positivt, etter gjentatte PCR-prøver.

Truer med å ta staten til retten etter flyktningkaos

 

Angrep TV-team

I går kveld ble reportere og kamerafolk fra Television Canarias angrepet av sinte demonstranter da de forsøkte å dekke protestaksjonen. Etter dette eskalerte protestene.

Til tross for protestaksjonen ble flyktningene sendt til Tunte i går kveld.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Etablerer nytt testsenter for Covid-19 på sportsarena

Etablerer nytt testsenter for Covid-19 på sportsarena

Helsedepartementet på Kanariøyene etablerer et nytt testsenter for Covid-19 på Gran Canaria Arena Stadium i Las Palmas. Senteret åpnet denne torsdagen, og skal tilby raske coronatester til befolkningen alle ukedager. Testpunktet erstatter det som var satt opp ved...

Tilbyr helseforsikring som dekker Covid-19 for nordmenn

Tilbyr helseforsikring som dekker Covid-19 for nordmenn

Etter at vi skrev vår sak om de store forsikringsselskapene og deres corona-betingelser har flere lesere tatt kontakt med spørsmål om det ikke finnes noen som dekker Covid-19 i Spania og på Kanariøyene. Vi bestemte oss for å sjekke, og i Albír fant vi det norske...

Nye og strengere smittevernregler rammer ikke Kanariøyene

Nye og strengere smittevernregler rammer ikke Kanariøyene

Spanias regjering har vedtatt et sett med strengere regler for byer som har over 100 000 innbyggere og samtidig har en stor andel smittede. Ingen av byene på Kanariøyene oppfyller kriteriene for de strengere reglene. Regjeringen har bestemt at byer med over 100 000...

Skal teste turister for Covid-19 på flyplassene

Skal teste turister for Covid-19 på flyplassene

Regjeringen på Kanariøyene har kunngjort at de vil begynne å teste turister for Covid-19 på flyplassene i begynnelsen av november. Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, bekreftet dette etter et møte med turoperatøren TUI, hotellkjeden RIU og turistministeren på...

Her er risikoen for å bli smittet under reisen størst

Her er risikoen for å bli smittet under reisen størst

Mange er naturlig nok i tvil om de bør sette seg på et fly i disse tider. Frykten for å bli smittet gjør at mange velger å ikke reise på ferie. Men er risikoen egentlig så stor? Og på hvilket tidspunkt under reisen er du i størst fare for å bli smittet? Foreløpig...

Nok en dag med nedgang i smitten på Kanariøyene

Nok en dag med nedgang i smitten på Kanariøyene

Kanariøyene er blant regionene med lavest smittenivå i Spania, ifølge talsmann for den vitenskapelige Covid-komitteen på øygruppen, Luis Serra. I skrivende stund har Kanariøyene 51,73 smittede per 100 000 innbyggere. Kanariøyene har den laveste akkumulerte forekomsten...