Rammet av SAS-streiken? Dette bør du gjøre, og dette har du krav på


SAS er som kjent rammet av en pilot-streik. Foreløpig har ikke partene kommet til enighet, og 70% av alle flyvninger har blitt kansellert på grunn av dette. 

I denne saken får du vite mer om dine rettigheter dersom du er rammet av streiken. I tillegg viser vi deg hvordan du kan sjekke om din flyvning er rammet.

Rammer streiken deg?

SAS har laget en løsning som enkelt lar deg sjekke om din reise er påvirket av streiken. Du kan enten få en komplett liste over alle flyvninger som er påvirket, eller du kan søke ved hjelp av rutenummer.

SAS sin oversikt og søkefunksjon for reiser påvirket av streiken finner du her.

Dette har du krav på

Først av alt er det viktig at du kontakter SAS eller holder deg oppdatert på deres nettsider for informasjon om din reise.

Det er liten vits i å plukke opp telefonen for å ringe SAS. Pågangen er enorm, og ventetidene lange.

Pengene tilbake

Ved en streik vil normalt flyselskapet tilby deg pengene tilbake.
  • Har du bestilt din billett via SAS og har et bilettnummer som starter med 117 kan du søke om refusjon på denne siden. Hvis du derimot har bestilt reisen via et reisebyrå er det de du må kontakte.
 
  • Hvis SAS kan tilby deg en flygning som går innen 24 timer etter planlagt avgang har du fremdeles krav på refusjon for billetten hos SAS, men ikke krav på refusjon for eventuelle billetter du ordner selv.
 
  • Hvis du kansellerer din egen billett har du ikke krav på refusjon for måltider eller hotell under forsinkelsen.
 
  • Hvis SAS ikke ordner en billett med avgang innen 24 timer etter planlagt avgang kan du bestille billett hos et annet selskap eller reise på annen måte. Da skal SAS kompensere deg for differansen mellom SAS-billetten og prisen for alternativ transport. Husk å ta vare på kvitteringer!

Overnatting og mat

Også her må SAS kompensere deg. Hvis du trenger overnatting er det viktig at du tar vare på alle kvitteringer.
  • SAS skal kompensere for 250 euro pr natt pr rom.
 
  • Du skal også få matkuponger hvis du blir mer enn to timer forsinket. Dessverre er køene lange i skranker hos SAS, så selskapet oppfordrer alle til å kjøpe mat selv, men ta vare på kvitteringer. Du kan få refundert maks 50 euro per dag for mat.