Siste
Andre passasjerer ombord i bussen filmet hendelsen, og flere forsvarte kvinnen som ble utsatt for rasisme.

Rasisme på bussen: –⁠  «La den svarte kvinnen reise seg»


Videoen av en hendelse i en buss på Lanzarote går nå viralt i sosiale medier. Den viser at en passasjer krever at en svart kvinne skal gi fra seg setet sitt.

«La den svarte kvinnen reise seg» sier vedkommende, som truer med å ringe myndighetene. «Det er svart, ikke sant? La den svarte kvinnen reise seg, sier jeg» sier kvinnen til de andre passasjerene som velger å forsvare offeret.

«Gå av, gå av» ropte flere passasjerer til kvinnen som kom med de rasistiske utropene.

Ifølge rådkvinne for transport i Arrecife, Angela Hernández, gikk kvinnen av på neste stopp.

Hendelsen kommer bare dager etter at rundt 80 innbyggere marsjerte mot et hotell som huser migranter i Arguineguín på Gran Canaria, der de ropte ukvemsord og rasistiske ytringer mot migrantene på den andre siden av gjerdet. Hendelsen er knyttet til anklager om et påstått angrep på en ung mann av en gruppe migranter, som senere viste seg å være falske, skriver La Provincia. 

Statssekretær for migrasjon, Hana Jalloul, sier det ikke er et generelt utbrudd av rasisme på Kanariøyene, men ser med bekymring på uttalelser fra politikere som stadig blir mer aggressive i tonen.

– Det er uansvarlig oppførsel av enkelte politikere som bruker veldig aggressive begreper slik som «ulovlig» for å betegne personer som ganske enkelt er i en irregulær administrativ situasjon, eller «skred» for å beskrive ankomsten av båter til Kanariøyene, sa Jalloul på radiokanalen Cadena Ser.

– Disse beskjedene er langt fra virkeligheten og har fremmedfientlige undertoner, fortsatte Jalloul.

Statssekretæren påpekte også at spredningen av falske nyheter må bekjempes, og peker på versjonen av konflikten ved Anfi del Mar som førte til at migranter ble utsatt for rasisme og trusler i Arguineguín forrige lørdag.