ARKIVFOTO: Barranco Seco-leiren skal anholde migrantene som ankommer i de første 72 timene. Foto: Regjeringsdelegaten på Kanariøyene

Reagerer på smitterapporter fra migrantleir på Gran Canaria

Ombudsmannen gjenåpner saken mot migrantleiren i Barranco Seco på Gran Canaria. «


Ombudsmannen har gjenåpnet etterforskningen av migrantleiren i Barranco Seco på Gran Canaria, etter informasjon om økt smitte blant migrantene som er plassert der.

Leiren i Barranco Seco er en såkalt CATE-leir, ment for midlertidig innlosjering av båtmigranter, mens de blir identifisert og coronatestet. Migranger skal ikke være her lenger enn 72 timer, men ved flere tilfeller har det blitt avdekket at dette skjer.

Ombudsmannen bestemte at saken mot CATE-leiren skulle gjenåpnes, etter å ha fått informasjon om at en høy andel av de 600 migrantene i leiren kan være smittet av coronaviruset, skriver Canarias 7.

Leiren i Barranco Seco tok over for Arguineguín-leiren, som fikk tilnavnet «skammens leir» under migrantkrisen i 2020. Her sov flere tusen migranter på bakken og forholdene fikk krass kritikk fra både menneskerettighetsorganisasjoner og politikere.

Ifølge Ombudsmannen er ikke leiren egnet som karantenested, og skal kun brukes i de første 72 timene etter ankomst for å identifisere og videresende migrantene til egnet karantenested.