Siste
KALLER DET EN HEKSEJAKT: Ordføreren holdt pressekonferanse utenfor flyktningleiren dagen etter at hun ble pågrepet. Der kalte hun pågripelsen en heksejakt. Foto: Bård Ove Myhr

Regjeringsdelegaten: –⁠ Vi hørte en ordfører som sutret


Regjeringsdelegaten på Kanariøyene beskylder ordfører Onalia Bueno i Mogán for å hindre mottak av migranter på hotellene sør på Gran Canaria, og for å sutre på TV.

– Vi hørte en ordfører som sutret. Og samtidig sa hun at hun hindret hoteller med sine telefonsamtaler, og at vi ikke kunne ta inn folk, sa Anselmo Pestana til Cadena SER.

Regjeringsdelegaten bekreftet at bueno ringte hotellene for å stoppe de fra å ta inn migranter på oppdrag fra frivillige organisasjoner, og at hun stod i veien for at humanitær hjelp ble gitt.

– Du kan ikke tale med to tunger, sa Pestana, og henviste til hvordan ordføreren kritisere forholdene for migrantene i den kontroversielle Arguineguín-leiren.

Ordføreren har gjentatte ganger truet hoteller som innlosjerer migranter med bøter og sanksjoner, noe som tidligere i vinter fikk lederen for departementet for sosiale rettigheter på Kanariøyene til å reagere.

Hun mente ordføreren kastet bensin på bålet. Noemí Santana, som leder departementet for sosiale rettigheter på Kanariøyene.

– Ikke putt bensin på bålet med fremmedfientlige og kvasifascistiske taler. Vi står overfor et enestående fenomen. Regionen har aldri beskyttet så mange barn – mer enn 2000 – og ikke under noen omstendighet er det et alternativ å sette de på gata. La ordføreren komme med alternativer. Jeg liker folk som kommer med løsninger og ikke problemer, sa Noemí Santana til Canarias Ahora som tilsvar på truslene fra ordføreren.