Siste

Regnværet skapte store problemer på Kanariøyene

Det kraftige regnværet har skapt store problemer på Kanariøyene denne søndagen. I natt er det ventet mer regn og ikke minst torden på ferieøyene.


SIST OPPDATERT: 25.09.2022 kl. 20:10

Flyplassene på Gran Canaria og Tenerife ble stengt som følge av uværet denne søndagen. Ifølge flyplassoperatøren Aena ble 252 flyvninger kansellert i dag. Flyplassen skal være operativ igjen, melder Aena på Twitter – men natt til mandag kommer det mer regn og muligens kraftig torden.

Denne lørdagen har regnet fortsatt uten opphold. Uværet har ført til store skader flere steder. Mer enn 800 hendelser relatert til uværet har blitt registrert, ifølge nødsentralen på Kanariøyene.

LES OGSÅ: Bil knust av steinras i Puerto Rico

Regnet skapte problemer

I Las Palmas har deler av den populære Las Canteras-stranda blitt ødelagt, spesifikt i La Ballena-ravinen. Her har alt fra handlevogner til annet avfall blitt tatt av vannet, og en mann holdt på å bli dratt med av den sterke strømmen.

Nede i byen har det også blåst kraftig flere steder, noe som førte til at et stort tre velget i den populære handlegata, Mesa y Lopéz.

200 strømrelaterte hendelser

I kveld varslet også strømselskapet Endesa at de jobber for å løse rundt 200 problemer med strømmen på øygruppen. Flere i Las Palmas mistet strømmen i perioder, og på lørdag kveld var det strømbrudd i deler av Puerto Rico.

La Provincia skriver at strømbruddene har rammet rundt 1800 mennesker.

På Tenerife ramlet en stein ned i veien utenfor Los Realejos, der den traff en bil.

Også på Gran Canaria har det vært problemer med trafikken denne søndagen, etter at en bil veltet i nordgående retning på GC-1 og førte til at to kjørefelt måtte stenges.

120 liter per kvadratmeter

Spådommene om voldsomme regnmengder har vist seg å slå til flere steder. I Artenara på Gran Canaria kom det hele 120 liter vann per kvadratmeter, mens det kom 90 liter i Las Palmas.

Infrastrukturen på Kanariøyene er ikke rustet for slikt vær, noe som har ført til oversvømmelser flere steder. I deler av Las Palmas har det også vært problemer med internett, noe også enkelte kunder i Puerto Rico har vært plaget med i dag.

Fortsetter på mandag

Regnværet har tatt en pause søndag kveld, men er ventet å fortsette utover natta og i morgen, mandag. Aemet har sendt ut oransje farevarsel sør, øst og vest på Gran Canaria og gult varsel i nord.

På Tenerife gjelder oransje varsel i sør og hovedstadsområdet, mens det er gult i vest.