Siste
Amadores-stranda på Gran Canaria. Foto: Valery Bareta/Shutterstock

Reiselysten blant nordmenn øker kraftig

Flere vil ha solfylt jul og nyttår.


Reiselysten blant nordmenn later ikke til å være påvirket av dyrtid, økt inflasjon og høye renter.

I en fersk gallupundersøkelse utført av Kantar Media på oppdrag fra charteroperatøren TUI, avsløres det at andelen nordmenn som planlegger å reise utenlands de neste 12 månedene har skutt i været med 8 prosentpoeng siden målingen i mai.

 

– Nordmenn prioriterer reising til utlandet i ferien veldig høyt, når de viktigste utgiftene er betalt. Vi kniper heller inn på andre ting i hverdagen, slik at vi kan kose oss skikkelig i ferien, forklarer Anne Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI Norge.

Spesielt for den kommende jule- og nyttårsferien ser reisebestillingene ut til å øke betydelig.

Uke 52, uken rundt juleaften, viser en imponerende økning på 74 % sammenlignet med samme periode i fjor.

Stavanger, Bergen og Trondheim er byene med den største veksten i bestillinger.

– At økningen er spesielt stor i uke 52 skyldes kanskje at man da får med seg julaften her hjemme på søndag før man reiser på ferie for å slikke sol mandag? Da får man både pose og sekk, en tradisjonell julaften og deretter ferie i varmen, spekulerer Mørk-Løwengreen.

Anne Mørk-Løwengreen er kommunikasjonssjef for TUI i Norge. Foto: TUI

Reiser til tross for stram økonomi

Mange nordmenn lar ikke økonomien påvirke reiseplanene deres, ifølge undersøkelsen.

52 % av de som svarte oppgir at reiseplanene for de neste 12 månedene ikke er påvirket av den økonomiske situasjonen.

For dem som justerer planene på grunn av økonomi, ser det ut til at de ofte søker reisemål som gir bedre valuta for pengene.

 

Mørk-Løwengren tror også at mange går for det trygge og velkjente når de skal bestille ferie nå, og at dette er enda viktigere når økonomien er strammere.  Da er det naturligvis Gran Canaria som er den store favoritten. 

– Det er det desidert mest populære reisemålet for nordmenn. Gran Canaria generelt og spesielt Puerto Rico er en uovertruffen favoritt for nordmenn, sier Mørk-Løwengren til Canariavisen. 

Puerto Rico er favoritten. Foto: Valery Bareta/Shutterstock

– Når vi har vært der i mange år og kanskje bodd på samme hotell, så føler vi at det blir som et lite Norge i utlandet. Og selvfølgelig er det en favoritt fordi det er en relativt kort flyreise. Vi vet også at det er stabilt, godt og varmt vær, som vi nordmenn jo er opptatt av. 

Gallupundersøkelsen inkluderte et representativt utvalg på 1157 nordmenn og ble gjennomført digitalt fra 20. til 27. september.

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.