En californisk kongesnok. De kan også være svarte med hvite striper. Foto: Connor Long, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Rekordmange slanger blir fanget på Gran Canaria


Så langt i år har rekordmange slanger blitt fanget på Gran Canaria. Den californiske kongesnoken inntar stadig nye områder på øya og utgjør en trussel mot det lokale dyrelivet.

Fortsetter utviklingen slik vil slangefangerne slå rekorden fra 2020, som allerede var doblet fra året før.

I 2020 ble 1990 slanger fanget, sammenlignet med 1086 i 2019. Så langt i år har hele 813 slanger blitt fanget inn.

Allerede har man fjernet flere slanger fra naturen på Gran Canaria i 2021 enn i hele 2015, da 701 ble fanget.

Bare i februar ble det fanget færre slanger, men dette har en klar sammenheng med kulden da uværet Filomena kom til øygruppen. Slangene var rett og slett ikke særlig aktive i februar, og det ble fanget 23 slanger den måneden.

I årets første fire måneder har rekordene blitt slått i tre av månedene, og spesielt i mars og april.

I mars ble 236 slanger fjernet fra naturen, mens 87 slanger ble fanget inn i mars 2020. Det er et historisk maksimum for mars måned.

– Vi fanger flere enn før fordi slangene er veldig aktive denne våren, etter en veldig kald vinter. Både fanging for hånd og med feller, samt de som blir fanget av innbyggere, har økt i de fire befolkningssentrene. Det har også området slangene okkuperer, forklarer koordinator for innsatsgruppen for å stanse slangene, Ramón Gallo til Canarias 7.

Les også:

Begravde hundrevis av kanariske kjempeøgler levende

Ikke farlig for mennesker

Den californiske kongesnoken er ikke farlig for mennesker, men hvis du ser en bør du ikke ta i den med hendene. Hvis mulig kan du fange den før du kontakter nødsentralen eller kontrollprosjektet direkte på +34 608 098 296 , som vil sende personell for å ta seg av slangen.

De californiske kongesnokene kom til øya som kjæledyr og ble først oppdaget i naturen i 1998. I 2007 ble det bekreftet at den sprer seg fritt i naturen øst på øya Her utgjør de en stor trussel mot det lokale og unike dyrelivet på Gran Canaria.

Siden 2009 har nesten 10 000 slanger blitt fanget inn, og over halvparten av disse ble tatt av innbyggerne selv.

Salg, transport og å ha californisk kongesnok som kjæledyr er forbudt.