Siste

Boktips til ferien: 10 bøker du bør ta med deg i ferien!

Boktips til ferien: Vi har valgt ut de perfekte bøkene til ferien!


Boktips til ferien: Vi har valgt ut de perfekte bøkene til ferien!

Tiden er kommet for deilige lange ferier der vi kan koble av og virkelig kjenne på at hode og muskler får slappe skikkelig av.

Noen foretrekker å reise sørover til varmere strøk der de kan ligge på stranda fra morgen til kveld.

Andre foretrekker å dra ut på fjellet for å glemme bort hverdagen.  Felles for de fleste feriereiser er at de ikke blir helt fullkomne før man har tatt med seg den perfekte boka. Derfor har vi samlet våre favoritter i denne lista med boktips til ferien!

Det er noe eget med det å kunne sette seg ned og glemme bort hele hverdagen samtidig som man forbyper seg inn i en spennende historie.

Enten det er en spenningsbok, romantisk drama, lærebok eller biografi, er det noe helt eget med opplevelsen av å lese en god bok. Dessverre er det ofte slik at man ofte ikke har så god tid til dette i hverdagen, og derfor er det helt perfekt å bruke ferien til å endelig få lest de bøkene man har hatt lyst til å lese.

Her skal du få noen gode boktips til ferien. Så kan du sette deg ned foran peisen på hytta, eller legge deg på en solseng og kjenne på varmen mens du bare MÅ lese et kapittel til! 

Boktips til ferien: Spenning

Av årets nyheter er det mange gode bøker i sjangeren krim og spenning. Her er det definitivt mye bra å velge mellom, og vi har nøye plukket ut våre favoritter som vi virkelig anbefaler deg å ta med deg på ferieturen.

Disse bøkene vil høyst sannsynlig falle i smak hos de aller fleste, slik at når førstemann er ferdig med boken sitter det flere som venter på å få lest den. Bøkene er fra kjente og kjære forfattere som vet akkurat hva som skal til for å fange lesernes interesse fra første setning.

Stormvakt, av Kristina Ohlsson

boktips til ferien

Dette er første bok i den nye krimserien til Kristina Ohlsson som garantert vil hjelpe deg som leser til å kjenne på hele følelsesregisteret.

Stormvakt starter med at den kjente og kjære læreren Agnes forsvinner helt sporløst fra et lite tettsted i Sverige, og tilfeldigvis samme natt ankommer August Strindberg stedet.

Han har forlatt storbyen og sin suksessfulle karriere til fordel for lille Bohuslän for å åpne sin egen bruktbutikk.

Han skal endelig få realisert den store drømmen om å bo landlig, og leve av å drive en enkel liten butikk. Men drømmen starter ikke helt som han hadde planlagt.

Det er stor frustrasjon og fortvilelse på de lille tettstedet når Agnes ikke er å finne, og ingen klarer å finne ut hva som har skjedd med henne.

Etterforskeren Maria Martinsson fra politiet er på saken, men begynner å miste håpet på å finne den populære læreren i live.

Nykommeren August har en vond følelse av at han innehar en del av løsningen til puslespillet. Klarer de å finne Agnes før det er for sent?

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Ringmannen, av Jan-Erik Fjell

boktips til ferien

For de som vil lese en bok fra første til siste side uten å legge den fra seg, er dette det perfekte valg.

Boken byr på spenning fra start til slutt, så leserne vil slite med å klare å legge den fra seg. Dette er den åttende boken i serien om politimannen Anton Brekke. Ringmannen starter med at unge Cecilie Olin forsvinner etter en tur på byen, og dukker opp død etter et par dager.

Hun blir funnet kvalt og mishandlet, og det viser seg at volden er påført kroppen hennes etter hun døde.

De voldelige handlingene gir inntrykk av å være av personlig karakter, så hennes ektemann havner på politiets liste over mistenkte helt til en ny kvinne blir meldt savnet.

Saken viser seg å gå mye dypere enn først ventet, og sporene tar politiet 20 år tilbake i tid til et drap som aldri ble oppklart.

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Rotteøya og andre fortellinger, av Jo Nesbø

beste bøker til ferien

Denne boken består av fem futuristiske fortellinger, og byr på spenning fra ende til annen.

Jo Nesbø skildrer i «Rotteøya» hvordan fremtiden i et post-pandemisk USA kan se ut der eliten venter på evakuering, mens resten av befolkningen er i krig for overlevelse.

«Svart Springer» forteller om en mann med to roller: psykolog og leiemorder.

Fortellingen «Sikadene» utarter seg i Pamplona under okseløpene, og er av en mye mer romantisk og dramatisk karakter der to bestevenner faller for den samme jenta. 

«Makulator» forteller om en forsker som lenge har forsket på evig liv, som må oppsøke en minnemakulator for å fjerne all denne kunnskapen slik at den ikke havner i feil hender.

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Elskeren, av Helene Flood

feriebøker

I denne boken viser forfatteren at hun er av ypperste klasse innen spenningsromaner og psykologiske thrillere.

Boken tar leseren med på en spennende reise der man blir konfrontert med hemmeligheter, og ikke lenger klarer å opprettholde den perfekte fasaden.

Handlingen starter med forskeren Rikke som er lykkelig gift med sin ungdomskjæreste Åsmund, og sammen har de bara Emma og Lukas. Drømmen om den perfekte boligen går i oppfyllelse når de kjøper en boenhet i en firemannsbolig på Tåsen.

Idyllen blir brutt når en av naboene blir funnet drept, og det tar ikke lang tid før hemmeligheter og ugjerninger avsløres.

Romanen viser at de fleste har mye skjult bak fasaden, og man vet kanskje ikke så mye om de man lever vegg i vegg med som man egentlig trodde.

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Boktips til ferien: Lærerikt

Av året har det også kommet mange nye bøker som byr på interessant læring.

Våre boktips til ferien gir nye innspill og ideer, de byr på spennende og varierte oppskrifter, og forfatterne gir av seg selv når de deler sine erfaringer.

I denne sjangeren finner vi alle mulige kategorier som tips til å leve godt i en trang økonomi, tips til livsstil og kosthold, hundetrening og mye mer.

Bøkene vi har plukket ut her er bøker vi mener vil passe perfekt som hygge-lesing på ferieturen.

Alle disse bøkene vil være nyttige for de aller fleste, og kan by på interessant læring uansett alder eller livssituasjon. Les videre i vår liste med boktips til ferien for å lære noe nytt!

Fattig student på egne bein, av Karen Elene Thorsen

bøker til ferien

Det er nokså allmenn kunnskap at det ikke er enkelt å være student.

Det er lange dager, en stor mengde arbeid, og dårlig økonomi.

Her har Karen Elene Thorsen tatt for seg denne problemstillingen, og hun har kommet med en perfekt veileder for hvordan man skal komme seg gjennom studietiden.

Hun viser at hun innehar god kunnskap om situasjonen de fleste studenter befinner seg i.

Med dette grunnlaget byr Karen Elene på alt du trenger av kunnskap for å få en stressfri hverdag, og et best mulig studentliv.

Du finner tips til smarte løsninger hjemme, gjenbruk og reparasjoner, gode studieteknikker, husregler for kollektiv og gode handlevaner.

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Min sunne livsstilsdagbok, av Desirèe Andersen

boktips til ferien

Mens du ligger helt stille og nyter late dager kan du drømme om hvordan du skal plukke opp hverdagen igjen når ferien er over.

Desirèe går i denne boken gjennom hvordan hun mener det er lett å leve sunt.

Boken er ment for å hjelpe kvinner å nå sine livsstilsmål, uavhengig av om de ønsker å nå ned i vekt, komme i bedre form eller bare å få mer overskudd i hverdagen.

Min sunne livsstilsdagbok inneholder inspirerende oppskrifter, motiverende kostholdsplaner og effektive treningsplaner som skal sette deg et steg nærmere målet ditt.

Ikke minst byr også boken på gode mentale verktøy som kan brukes for å opprettholde motivasjonen.

Desirèe er tydelig på mottoet sitt om at «det skal være lett å leve sunt».

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Valp: Alt du må vite om ditt nye familiemedlem, av Emma M. Garlant

lærerik bok til ferien

Endelig er boken her! Boken fra hundeeksperten Hun om Hund som alle hundeinteresserte har ventet på har endelig blitt tilgjengelig, og den skuffer ikke på noen områder.

Hvis du vurderer å skaffe deg valp, eller allerede har en firbeint i hus er dette boken for deg. Emma M. Garlant er adferds-biolog, og har skrevet denne boken for å lære folk om valpetiden, og hvordan en ung hund skal behandles og trenes.

Hun går i dybden på hva en valp trenger i hverdagen.

Boken forklarer alt du trenger å vite om fôring av valpen, sosialisering, miljøtrening, klipping av klør, og avverge uønsket atferd.

I løpet av koronaåret har mange nordmenn skaffet seg ny valp, men ikke alle vet helt hva de driver med og har startet å se problematferd som et resultat.

Denne boken tar for seg alle mulige potensielle problemstillinger en nybakt hundeeier kan støte på, og forklarer hvordan man skal ta fatt på oppgaven.

Å være hundeeier krever arbeid, og Emma forklarer fremgangsmetodene på en svært forståelig måte.

Dersom du er interessert i hund vil du ikke klare å legge denne boken fra deg før du har lest gjennom den minst tre ganger!

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Snakk sant om livet, av Olaug Bollestad og Kjersti Mjør

feriebøker

Hvis du er ute etter en dønn ærlig bok som sørger for at aller stoler blir snudd og vendt på, da er «Snakk sant om livet» boken for deg.

Olaug Bollestad forteller her om oppveksten i det vestnorske bibelbeltet, og hvordan det var å vokse opp med en psykisk syk mor.

Hun har historier om #metoo i det kristne miljøet, og hvordan hun i dag lever fritt gjennom sin instagramprofil.

Kjersti Mjør har blitt inspirert av åpenheten til Olaug, og har selv forsøkt å leve opp til ambisjonen om å snakke sant i livet.

Mjør er journalist i Bergens Tidene, mens Olaug i dag er nestleder i Kristelig Folkeparti og landbruks- og matminister.

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Boktips til ferien: Bøker for den yngre generasjon

Når de minste skal være med på ferie er det godt å ha med seg gode barnebøker som kan plasseres i hendene på dem når aktivitetsnivået skal senkes.

Mange barn synes det er veldig moro å lese bøker, og disse bøkene mener vi er lettleste og veldig spennende for den yngre generasjonen.

Tenåringene kan ha stor glede av de forrige bøkene vi allerede har nevnt, men de vil sannsynligvis også kunne kose seg enormt med bøkene i denne sjangeren. Her har vi noen perfekte boktips til ferien for den yngre generasjonen!

Tine og det magiske speilet, av Morten Hegseth

barnebøker til ferien

Kjent som programleder i VGTV og Love Island har Morten Hegseth fått sitt fotfeste som kjendis i Norge de siste årene.

Nå debuterer han også som forfatter, og han har skrevet denne historien om den unge jenta Tine.

Boken er beregnet på barn fra 6-9 år, og handler om Tine som gruer seg til å begynne på ny skole etter hun har måttet flytte fra Trondheim til Oslo.

Hun er redd for å ikke bli akseptert, og at hun ikke skal få nye venner på den nye skolen. Men så oppdager hun en mystisk bruktbutikk som er full av antikviteter og vakre gamle gjenstander.

Helt innerst i butikken finner hun et mystisk speil som åpner opp Tines verden til magi og superkrefter.

Boken tillater barna å drømme seg bort i en magisk verden full av håp og inspirasjon, og det er ingen tvil om at Morten Hegseth her har truffet spikeren på hodet i sjangeren.

Her er det ingen tvil om at barna har flere timer med svært god underholdning.

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Berget vi bestiger, av Amanda Gorman

ungdomsbøker til ferien

Den kjente talen fra Amanda Gorman under innsettelsessermonoen av Joe Biden som USAs 46. president rørte en hel verden.

Nå har den endelig kommet i bokform, og denne boken er en tospråklig utgave som er beregnet for barn og ungdom i alderen 12-15 år.

Selve innholdet i talen er noe alle og enhver burde lese, for det handler om hvordan mennesker burde holde sammen, dra historien videre i samme retning, og hvordan man må inkludere alle uavhengig av farge, kroppsfasong eller språk.

Amanda er selv en ung dame som fremførte diktet med så ekstrem innlevelse at hun hadde en hel verden i tårer mot slutten av talen.

Det lange diktet har den originale tittelen «The Hill We Climb», og viste hele verden at poesien har kraft til å samle en nasjon.

Selveste Oprah Winfrey har skrevet forordet i boken, og den inneholder både originalversjonen på engelsk av Amanda Gorman, samt den norske oversettelsen oversatt av Marjam Idriss.

SJEKK PRIS HOS ADLIBRIS

Vi håper du har funnet din favoritt i våre boktips til ferien, men hvis du ikke gjorde det så frykt ikke. Hos Adlibris finner du tusenvis av bøker innenfor en rekke sjangre. Fant du ikke en bok som fristet i vår liste over boktips til ferien finner du garantert noe i det store utvalget på deres nettside.