Retten løslater de fire ungdommene som ble siktet for seksuelle overgrep


Fire av de fem som er sikted i saken er løslatt - 15-åringen ivaretas av myndighetene

Les også:  Massive demonstrasjoner mot seksuell vold etter voldtektsak

Dommeren har besluttet å løslate fire av de fem unge mennene som er siktet for voldtekt mot et barn under 16 år i Playa del Ingles på Sankt Hans-aften. Påtalemyndighetene er sterkt uenige i beslutningen.

Gjengen som kaller seg «den nye flokken« består av fire unge menn og en mindreårig gutt.

Selv om de fire nå er løslatt må de møte opp hver 14. dag i retten, og har forbud mot å forlate øya. De har også fått beslaglagt pass, og har forbud mot å kommunisere med eller nærme seg den fornærmede jenta.

De fire mennene ble holdt i varetekt i tre dager på politistasjonen i Maspalomas før de ble løslatt av dommeren.

15 år gammel

Etterforskningen pågår fremdeles, også mot den 15 år gamle gutten som er siktet i saken. Han har innrømmet samleie med den unge jenta, men hevder det var med samtykke.

Den unge gutten er til behandling for rusavhengighet. Han har tidligere vært siktet i lignende saker etter at han forgrep seg på en annen mindreårig jente. Gutten skal være offer for seksuelt misbruk utført av familiemedlemmer.

Vekket harme i befolkningen

Saken har vekket harme i befolkningen på sosiale medier. Gjengen som kaller seg «den nye flokken« benytter samme fremgangsmetode som en tidligere voldtektsbande. Også disse ble løslatt, og det er de mange likhetene i saken som har ført til et opprør på sosiale medier.

Bekjente av ungdommene har delt bilder og deres identitet på nettet, og utpekt de offentlig som gjerningsmenn.

Dette er saken

  • 28 juni. meldte flere medier om at en antatt voldtektsbande bestående av 4 unge menn og en 15 år gammel gutt var pågrepet og siktet for gjengvoldtekt av en 16 år gammel jente i Playa del Inglés på Sankt Hans-aften.
  • Gruppens fremgangsmåte ligner på den en tidligere voldtektsbande brukte.
  • Overgrepet ble filmet av gjerningsmennene med mobiltelefon.
  • Gjengen kaller seg «Den nye flokken,» og modus operandi er tilnærmet lik den såkalte «flokksaken» som rystet Kanariøyene i 2016.
  • De fire unge mennene ble løslatt 29. juni av en dommer, men ble fratatt pass og fikk forbud mot å forlate øya.
  • Den yngste overgriperen er kun 15 år.