Rettsaken mot mannen som drepte sin bror med et sverd i Arguineguín starter i oktober


Rettsaken skal holdes fra 21 - 25 oktober mot José Antonio. Mannen fra Arguineguín er siktet for drapet på sin bror, etter at han angivelig skal ha stukket han med en katana (japansk sverd) i juni 2017.

Les også: Drapet som rystet Arguineguín i 2017 – dette skjedde

Aktor ber om 15 år i fengsel for uaktsomt drap. Mannens forsvarer ber derimot om en dom for såkalt ufrivillig drap - en siktelse som i så fall vil være mindre alvorlig enn uaktsomt drap, og sier det hele var en tragisk hendelse på grunn av seriøse familieproblemer.

Siktelsen

Ifølge siktelsen skal José Antonio ha vært hjemme hos seg selv da hans bror ankom, og satte seg på en benk utenfor huset. Rundt kl. 20:30, etter å ha brukt alkohol og narkotiske stoffer, begynte de to brødrene å krangle.

Rundt kl 21:15 løp den siktede ned trappene, åpnet døren, og ropte på sin bror. Han skal ha kommet med trusler om å drepe han, før den siktede skal ha tatt en katana, et japansk sverd, med en bladlengde på 74,5 cm, og stukket broren i venstre side.

Mens mannens bror døde skal den siktede ha sett ut av vinduet og ropt «dø, din jævel» til broren.

Den siktedes bror, Luis Jorge, skal ha fått et dypt sår på venstre side som punkterte den venstre lungen, og gikk inn til hilus på høyre lunge. Dette førte til mannens død.

Siktelsen påpeker at José ikke lider av noen form for psykiske problemer, men at han har et alkoholproblem.

Den siktede var påvirket av alkohol, kokain, og cannabis, når hendelsen fant sted, ifølge siktelsen.