Voldtekten skjedde på kjøpesenteret i Puerto Rico i 2016. Foto: Canariavisen

Risikerer 16 års fengsel etter gruppevoldtekt av dansk kvinne i 2016


Fire migranter sitter på tiltalebenken, siktet for en gruppevoldtekt av en dansk kvinne i Puerto Rico julen 2016. Neste tirsdag begynner rettsaken.

Dette skjedde

25. desember 2016, klokken 17:30

Ifølge tiltalen skal en av de siktede – en mann i 30-årene – ha tatt med seg den overstadig berusede kvinnen til et forlatt område av senteret, der han befølte henne og kysset henne. Kvinnen skal ha dyttet han vekk.

Mannen skal angivelig ha forsøkt å rive av henne et gullkjede, før han voldtok henne på stedet. Deretter ble kvinnen forlatt delvis bevisstløs på stedet.

Den første voldtektsmannen skal deretter ha varslet flere andre om hvor kvinnen var.

Klokken 18:10

En annen 30-åring skal ha oppsøkt stedet med en uidentifisert person som holdt vakt mens den andre voldtekten foregikk.

Klokken 18:40

En halvtime senere kom ytterligere to menn på 29 og 36 år til stedet. Også disse voldtok kvinnen mens de byttet på å holde vakt, ifølge siktelsen.

Offeret var på dette tidspunktet bevisstløs, og da hun først anmeldte hendelsen var det snakk om et overfall. Etterforskere kunne imidlertid avdekke voldtektene takket være overvåkningskameraer på senteret.

Opptil 16 års fengsel

Aktoratet har lagt ned påstand om 12 år og 9 måneder fengsel for den førstnevnte, som er siktet for voldelig ransforsøk og voldtekt.

Gjerningsperson nummer to vil aktoratet fengsle i ni år for voldtekt, mens de to sistnevnte risikerer 16 år i fengsel for voldtekt og for å ha bidratt til voldtekt.
Aktoratet ber også om at de fire migrantene utvises fra landet etter ferdigsonet dom, og at de dømmes til å betale til sammen 100 000 euro i kompensasjon til den danske kvinnen.