RIU Gran Canaria er det første store hotellet som åpner


På fredag åpnet RIU Gran Canaria hotel dørene for sine første gjester. Som det første store hotellet på øya gjenopptok de driften med stort oppmøte av presse.

Kanariøyene har ikke åpnet for turister fra utlandet helt enda, så de 103 gjestene som sjekket inn var lokale som ønsket seg en hotellferie etter lange tider med portforbud og stengte bedrifter. Hotellet åpnet dørene med et tilbud på 30% rabatt, med alle tjenester tilgjengelig og en rekke sikkerhetstiltak.

– Det viktigste er sikkerhet

Direktøren for hotellkjeden i Atlanterhavssonen, Felix Casado, sier han er spent og glad for å kunne ta inn gjester på hotellet igjen, og samtidig meget opptatt av at smittevernreglene skal følges.

RIU Gran Canaria hotel var også det siste hotellet som stengte etter at unntakstilstanden ble innført, og har holdt stengt siden 23. mars.

– Det viktigste er sikkerhet, sa Casado til pressen under åpningen.

Febermåling og maskebruk

Det kommer tydelig frem av sikkerhetstiltakene ved hotellet. Alle gjester får målt temperaturen sin, det er satt ut dispensere for hånddesinfeksjon ved inngangene, maskebruk er obligatorisk, og innsjekkingen har blitt selvbetjent.

Ifølge reguleringene i fase 3 er det en rekke sikkerhetstiltak som må følges. Hotellet kan operere med 50% kapasitet, og serveringen i buffeten vil være assistert av personalet for å unngå at kunder kommer i kontakt med maten.

Opp mot 25 prosent belegg

Casado tror belegget vil variere med de forskjellige sikkerhetstiltakene som er innført. Denne lørdagen er kapasiteten oppe i 15 prosent belegg, og helt nede i 5 prosent på mandag. Fra neste uke forventer hotellet 15-25 prosent belegg.

I juli vil de internasjonale turistene begynne å ankomme Kanariøyene, og turoperatørene har allerede begynt å fylle opp de hotellene som har åpnet for reservasjoner.