Er du heldig finner du røde bananer i butikken. Foto: Almagrigorita/Shutterstock

Røde bananer?! Frukten «alle» vil prøve

Har du noen gang sett en rød banan? Ikke den gule typen vi er vant med, men en ekte rød banan med en dyp rubinrød farge?

Publisert Sist oppdatert

Hvis du ikke har det, er du ikke alene. Røde bananer er en sjeldenhet i de fleste deler av verden, men på Kanariøyene kan du være heldig å finne dem i noen utvalgte butikker.

Røde bananer er en spesiell variant av bananer som dyrkes på noen få steder i verden, blant annet på Kanariøyene.

De er mindre og søtere enn de gule bananene, og har en kremete konsistens.

De har også et høyere innhold av vitamin C og betakaroten, noe som gir dem den røde fargen og flere helsefordeler.

Røde bananer er perfekte som en sunn snack, eller som et eksotisk innslag i salater, smoothies eller desserter. De kan spises rå eller til og med stekt.

Røde bananer har en kort sesong, og er svært etterspurte blant både turister og lokalbefolkningen.

Det produseres rundt 90

000 kilo av disse i året, og mange av kassene havner hos restauranter og hoteller som vil tilby noe spesielt.

Bananplantasjer som ønsker å dyrke disse må ha en jevn temperatur som ikke går hverken langt over eller under 20 grader.

Det passer gårdbrukerne på Kanariøyene perfekt, og dyrkingsforholdene er praktisk talt unike i Europa.

Da Canariavisen var så heldig å komme over en kasse med denne saftige og kremete banantypen, var det tydelig at engasjementet var stort.

Folk stoppet opp og pekte, og mange snappet med seg en klase i forbifarta.

Røde bananer ser ut til å være frukten alle vil prøve, så ikke gå glipp av sjansen om du også finner noen i butikken.

Powered by Labrador CMS