Arkivfoto av en flyktningbåt.

Røde Kors har ikke plass til flere flyktninger

1 min


Presidenten for Røde Kors på Kanariøyene, Antonio Rico, sa denne onsdagen at organisasjonen trenger flere fasiliteter for å assistere alle immigrantene som ankommer Kanariøyene, og da spesielt på Fuerteventura.

Les også: Flyktningstrømmen fortsetter: 33 nye ankom i småbåt i denne onsdagen

Rico holdt denne onsdagen et møte med Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, hvor han forklarte situasjonen og hva organisasjonen gjør for flyktningene.

Antonio Rico har tidligere forklart at de største sosiale utfordringene som Røde Kors jobber med er kjønnsrelatert vold, ensomme eldre, arbeidsløshet blant ungdom, og immigrasjon.

I forbindelse med flyktningene og immigrantene som for tiden ankommer øygruppen sier Rico at det i all hovedsak er øyregjeringen som har stått for fasilitetene som Røde Kors nå har for å ta hånd om disse menneskene.

800 immigranter

For øyeblikket tar Røde Kors vare på rundt 800 immigranter på Kanariøyene, hovedsaklig på Tenerife og Gran Canaria. Men med det store antallet småbåter som har ankommet de siste ukene sier Rico at de nå trenger flere fasiliteter på Fuerteventura.

Manglende vedlikehold

Den regionale presidenten for Røde Kors forklarer at problemet er at alle fasilitetene som var på Kanariøyene for å ta vare på disse menneskene har forfalt og ikke blitt vedlikeholdt. Derfor kan de heller ikke brukes.

Røde Kors forventer en fortsatt strøm av immigranter og flyktninger i småbåter til øygruppen, og mener det i verste fall kan bli enda flere.

Disse menneske trenger tak over hodet, mat, helsehjelp, og sosiale tiltak.

I tillegg mener Rico at det er mye usikkerhet i befolkningen forøvrig nå som det ankommer så mange immigranter, og at informasjonsflyten ut til publikum er for dårlig.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *