Foto:  Foto: CAPTAIN RAJU - Creative Commons-lisens.

Ryanair åpner to nye baser på Kanariøyene

Selskapet vil åpne to nye baser på Kanariøyene.


Ryanair kunngjorde at de skal åpne to nye baser på Kanariøyene i mars og april. Den første er sør på Tenerife, mens den andre åpnes på Lanzarote i tide til sommersesongen.

Det irske lavprisselskapet lover nye ruter og flere avganger som følge av baseåpningen. 

Under en pressekonferanse på tirsdag kunngjorde direktør Eddie Wilson de nye åpningene, sammen med Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres. 

Wilson sa Ryanair vil åpne seks nye ruter til og fra øygruppen. Med de eksisterende rutene vil de da ha 70 ruter til og fra Kanariøyene, med 520 ukentlige avganger. 

Torres forklarte at selskapet investerer 400 millioner euro i de nye basene og at nye baser på Gran Canaria, Tenerife Nord og La Palma er mulige på litt lengre sikt. 

Ifølge Ryanairs egne tall frakter de to millioner turister til Kanariøyene hvert eneste år. Disse turistene legger igjen 1,4 milliarder euro på øygruppen, hevder selskapet. 

Ryanair stengte sine baser på Kanariøyene i 2020. Ifølge Ryanair-direktøren var insentiver fra flyplassoperatøren Aena med på å lokke de tilbake. 

– Vårt fremste mål er å fylle flyene og frakte turister til øygruppen, sa Wilson. 

Selskapet ble refset av fagforeninger og ansatte etter stengingen i 2020. Wilson forsikret om at de ansatte som mistet jobben har fått kompesasjon fra selskapet, men at pandemien forsinket denne prosessen, og at det var uenigheter mellom partene angående arbeidsledighetstrygden ERTE, som ble lansert under pandemien. 

Han hevdet også at basenedleggelsene i 2020 var som følge av flymangel, og at Ryanair alltid har prioritert Kanariøyene høyt. 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.