ANNONSE

Ryanair dømt til å kompensere familie som ble rammet av streik

av | 28.01.20

Tips oss!

Har du tips til saker vi bør skrive om? Ta kontakt.

Handelsretten i Las Palmas har avgjort at en gruppe på fire passasjerer fra Kanariøyene skal kompenseres av Ryanair, etter at de ble rammet av streik. Flyet deres fra Madrid ble kansellert 28. september 2018 på grunn av streiken som pågikk blant de kabinansatte i Ryanair.

Familien fra Gran Canaria krevde deretter kompensasjonen de har krav på, som for reiser over 1500 kilometer er 400 euro per billett, i tillegg til utgifter i forbindelse med hotell på grunn av kanselleringen.

«Ekstraordinære omstendigheter»

Ryanair skal ha akseptert å dekke hotellet, men ikke 400 euro per billett, slik EU-reglene gir passasjerene krav på.

Flyselskapet hevdet flyet ble kansellert på grunn av «ekstraordinære omstendigheter» fordi det var streik. Det var ikke dommer Alberto López Villarrubia i handelsretten enig i. Han har istedet dømt Ryanair til å betale familien 2680 euro, pluss renter som har påløpt siden saken ble sendt inn til rettslig behandling.

I løpet av den samme streiken ble rundt 30.000 mennesker rammet, og 158 flyvninger ble kansellert. Ryanair beregnet den gangen at kompensasjonene kunne komme opp i 11 millioner euro totalt.

Ifølge dommen mener ikke retten at Ryanair gjorde alt de kunne for å hindre kanselleringen, og at unnskyldningen om «ekstraordinære omstendigheter» derfor ikke er holdbar.

ANNONSE

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *