Kabinansatte og piloter kan gå ut i streik i Spania. I tillegg varsler piloter i Storbritannia om streik i september. Foto: Wikimedia Commons

Ryanair-streiken rammer rundt 10.000 passasjerer på Kanariøyene

1 min


Kabinpersonalet i lavprisflyselskapet går ut i streik 25. og 26. juli. Over hele Spania kan rundt 50.000 passasjerer bli rammet av streiken. På Kanariøyene blir rundt 10.000 rammet.

Det er planlagt 222 ordinære avganger til og fra Kanariøyene de to dagene som streiken varer, men Ryanair har foreløpig ikke opplyst om hvilke av disse rutene som nå blir kansellert.

De som har billetter på disse avgangene skal ha fått beskjed via e-post og tekstmelding.

Ryanair har 82 avganger til og fra Tenerife Sør, 8 for Tenerife Nord, 46 på Gran Canaria, 58 på Lanzarote og 28 til og fra Fuerteventura.

Ryanair kunngjorde at 24 prosent av flyvningene i Spania kunne bli kansellert. Totalt kanselleres hele 600 flyvninger i Europa, 400 av disse er i Spania.

Spansk streikelov

Ryanair har fått mye kritikk fra fagforeninger for at de benytter spansk streikelov men irsk arbeidslov. Den spanske streikeloven krever nemlig at områder som er avhengige av flyforbindelser skal ha tilgang på et minimum av tjenester uavhengig av streik.

Det er knyttet usikkerhet til om Ryanair vil velge å innfri dette minimumskravet.

Ryanairs kabinansatte er ansatt i Irland, ikke Spania, og det gjelder også spanske arbeidere. Dette er også noe av bakgrunne for streiken, da de kabinansatte ønsker å være beskyttet av spansk arbeidslov.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *