Siste

Samlet inn over 100 julegaver til fattige familier

Frivillige har samlet inn 123 julegaver til fattige familier sør på Gran Canaria. I dag skal gavene åpnes. Se reportasjen i videon under. «


For familiene som har minst er julehøytiden alltid sår. Sør på Gran Canaria har pandemien ført til at mange barn risikerte en julefeiring uten gaver i år.

I Spania er det ikke julenissen som kommer med gaver, men de hellige tre konger - Melchior, Caspar og Bathalzar. Om morgenen 6. januar, er det tid for å åpne gavene.

Takket være den frivillige innsatsen fra Julie Dass i Oceans for Live og Nabohjelpen, kommer gavene også frem til de fattigste familiene.

Dass og Oceans for Life har nemlig samlet inn gaver hvert år, som blir møysommelig pakket i skoesker og distribuert av Nabohjelpen - en organisasjon som fra før av hjelper flere hundre mennesker med nødhjelp og mat i Mogán kommune.

- Dette er for å sikre at alle barn får en julegave i år, forteller Julie Dass.

Hun har hatt huset fullt av skoesker og gaver mens innsamlingen har pågått.

Jenni Hymoff Koeppel er koordinator i Nabohjelpen. Hun blir rørt til tårer når hun takker alle som har hjulpet til.

- Julie og Oceans for Life har jobbet så hardt for å gjøre gavene så vakre. Det blir mange glade barn i Mogán kommune.

Samtidig som Oceans for Life har samlet inn og pakket gaver i skoesker, basert på en fastsatt liste over mottakere, har også Den norske skolen på Gran Canaria bidratt.

Derfra kommer gavene til de som havnet på lista over hjelpetrengende, etter at Oceans for Life fikk sin liste i november.

- De gavene kommer fra Secret Santa-organisasjonen ved Den norske skolen her, som også hjelper oss hvert år. Det er så søtt, stråler Jenni.