Siste
Los Tilos på La Palma. Foto: Canary Islands Tourism

Satser på mer grønn turisme

Kanariøyenes turistnæring har redusert sitt karbonavtrykk med over 20 prosent de siste tre årene. Målet er å redusere dette med 50 prosent innen 2030, noe som også er viktig for å sikre en bærekraftig turisme på øygruppa.


Kanariøyenes turistnæring tar grep for å redusere miljøavtrykket og sikre en bærekraftig fremtid for øygruppa.

Det skriver kanariske turistmyndigheter i en pressemelding.

Med et mål om å halvere karbonavtrykket innen 2030, investerer reiselivssektoren i en rekke tiltak for å bevare den unike naturen og det rike biologiske mangfoldet, skriver de. 

Naturperler vernet av UNESCO

Kanariøyene har hele fem UNESCO-biosfæreområder, fire verdensarvsteder, tre Starlight-reservater og 146 beskyttede naturområder.

Denne skatten står nå i fokus for bærekraftige tiltak.

Hoteller og andre aktører i reiselivsnæringen iverksetter tiltak for å redusere vann- og energiforbruk, minimere avfall og fremme bruk av fornybare energikilder.

Hotellet Tigaiga i Puerto De La Cruz på Tenerife er et eksempel på hvordan bærekraft kan integreres i driften, ifølge kanariske turistmyndigheter.

Her komposteres alt matavfall, og jorden brukes i hotellets hage.

Gjestene informeres om hotellets bærekraftstiltak og oppmuntres til å ta bevisste valg under ferien.

Bevaring av flora og fauna

Flere prosjekter er igangsatt for å beskytte det unike plante- og dyrelivet på øyene. Et av disse er Proyecto Tortugas, som jobber for å forbedre forholdene for og bevare den utsatte skilpaddebestanden.

El Hierro: 100% selvforsynt på fornybar energi

Øya El Hierro har tatt et stort steg mot bærekraft ved å etablere et kraftverk basert utelukkende på fornybare energikilder.

Dette har gjort øya til den første i verden som er 100% selvforsynt på fornybar energi i lengre perioder.

Det forteller Candelaria Sanchez, ingeniør på elektrisitetsverket Gorona del Viento.

– Takket være vann- og vindkraftverket har øya El Hierro det første isolerte systemet i verden som er 100 prosent selvforsynt på fornybar energi i svært lange perioder. Det utgjør en betydelig faktor innen bærekraft på øya, sier Candelaria Sanchez.