TESTER: Ansatte ved spesialisthelsesenteret Los Llanos de Aridane på La Palma jobber med registrering av testresultater. Foto: Sanidad Gobcan

Seks nye dødsfall på Kanariøyene


Helsemyndighetene på Kanariøyene kunne i dag kunngjøre et ytterligere seks personer har mistet livet som følge av Covid-19. Alle skal ha vært mellom 72-87 år gamle og hadde underliggende sykdommer fra før. Fem personer mistet livet på Tenerife, og en på Gran Canaria.

132 nye smittetilfeller ble bekreftet på øygruppen denne lørdagen. Så langt har 15 693 personer blitt smittet og 6512 av disse er fremdeles smittet.

51 personer er innlagt på intensivavdelinger på kanariske sykehus og 219 er innlagt til observasjon.

Fordelt på øyene

Fordelt på øyene ble det registrert 36 nye tilfeller på Gran Canaria, som nå har 3457 aktive tilfeller. Tenerife fikk 86 nye smittede og har 3057 aktive.

Lanzarote bekrefter 4 nye tilfeller og 57 aktive. Fuerteventura har fire nye tilfeller og 40 aktive.

La Palma har også påvist et nytt tilfelle og har 4 aktive. La Gomera har 8 aktive, men ingen nye tilfeller i dag. El Hierro har bekreftet et nytt tilfelle og har dermed 5 aktive smittetilfeller.

Nesten 7000 prøver på en dag

Frem til i dag har 435 459 PCR-prøver blitt utført på øygruppen, og totalt har 4,59% av disse slått ut positivt.

Denne lørdagen har 6778 prøver blitt tatt, og 1,5% av disse var positive.

Færre restriksjoner

På grunn av bedringen i situasjonen på flere av øyene har kanariske myndigheter bestemt at det skal lettes på restriksjonene på Gran Canaria, Fuerteventura og La Gomera, som alle går fra rødt til grønt lys ved midnatt i natt.

Tenerife får derimot rødt lys i enda en uke, mens La Palma, El Hierro og Lanzarote forblir grønne.

Dette betyr rødt lys

Når en øy får rødt lys av kanariske helsemyndigheter betyr det strengere regler og tiltak. Når en øy blir rød kan ingen arrangementer avholdes med mer enn 10 personer, med unntak av visse kulturelle og offentlige samlinger.

Hoteller, restauranter og utesteder må stenge senest ved midnatt, og kan ikke slippe inn nye gjester etter klokken 23. I tillegg er det begrensninger på dagsenter for eldre, som må holde stengt. Visse unntak fra denne regelen kan likevel gjøres når det anses som hensiktsmessig.