Siste
NY VOLDSHENDELSE: På lørdag brøt det på nytt ut bråk i migrantleiren i Las Raices på Tenerife, da migranter reagerte på at maten luktet vondt.

Seks vektere sykemeldt etter voldhendelser i migrantleir


Fagforeningen CSIF krever at vekterselskapet Segurmáximo sørger for tilstrekkelig beskyttelse av sine vektere i Las Raices-leiren, etter at seks vektere ble sykemeldt etter helgens voldshendelser i leiren.

Vekterne skal ha forsøkt å stoppe voldelig atferd hos migranter da de ble angrepet. Det nasjonale politiet måtte gripe inn for å stanse situasjonen.

Ifølge fagforeningen skjer slike angrep ofte.

– Angrep på vektere av migranter har blitt konstante og daglig er de utsatt for trusler og fysiske angrep, hvor blere kniver og hjemmelagde våpen har blitt konfiskert, skriver fagforeningen i en pressemelding.

De påpeker også at vektere mangler tilstrekkelig beskyttelsesutstyr, slik som knivsikre hansler og stikksikre vester, beskyttelsesbriller og godt nok fottøy for å utføre pågripelser og for å hindre skader.

Les også:

Migrant: – Alle hadde reagert om de fikk dette til middag
Foreningen påpeker at leiren ikke er et interneringssenter, ettersom migrantene kan komme å gå som de vil.

CSIF mener vekterselskapet bryter arbeidsavtaler ved å ikke utstyre sitt personell med tilstrekkelig materiell, og mener også at de ansatte får for lite lønn.