Siste
Et kjøretøy fra spesialenheten UIP, som har kompetanse på opprørskontroll og skarpe oppdrag. Foto: Outisnn, CC BY-SA 3.0  via Wikimedia Commons

Sender opprørspoliti til Kanariøyene


Innenriksdepartementet skal overføre ytterligere 200 migranter fra leiren i Arguineguín til mottakssenteret i Barranco Seco nord på øya. Overflyttingen skal skje torsdag ettermiddag, ifølge regjeringsdelegasjonen.

Ifølge delegaten sender regjeringen også to grupper med opprørspoliti fra spesialenheten UIP til øyene for å ivareta sikkerheten som følge av migrasjonskrisen.

De 200 migrantene som overføres denne torsdagen kommer i tillegg til de 200 som ble flyttet på onsdag kveld, og dermed vil det allerede i dag være 400 migranter i den nye leiren. Totalt skal Barranco Seco-leiren ha kapasitet til 800 personer, og ble bygd i samarbeid med militæret på en tomt tilhørende forsvarsdepartementet.

På fredag kommer  sosial og innvandringsminister José Luis Escrivá og transportminister José Luis Ábalos til Kanariøyene. Da er det ventet at Escrivá skal legge frem regjeringens plan for migrasjonskrisen på Kanariøyene.

 

200 migranter flyttet inn i ny leir onsdag kveld
 

Opprørspoliti

Innenriksdepartementet har denne torsdagen beordret to grupper med opprørspoliti fra spesialenheten UIP til Kanariøyene, der de skal bidra til sikkerhet og beredskap. Flere kilder i politiet har bekreftet dette overfor Europa Press.

Innenriksminister Fernando Grande-Marlaske har så langt nektet å beordre overføringen av migranter til fastlandet, noe som på kort sikt kunne bedret situasjonen på øygruppen betraktelig. Flere lokalpolitikere og ledelsen i partiet Coalicion Canarias har rettet kraftig kritikk mot ministeren fordi dette ikke har blitt gjort.

Kilder i politiet har fortalt Europa Press at det skal være snakk om rundt 250 spesialtrente politifolk som nå blir utplassert på Kanariøyene. De er forventet å ankomme på torsdag og frem mot helgen, og skal forsterke politiets innsats for å bevare sikkerheten.

Politi i Arguineguín

Personell fra spesialenheten skal blant annet forsterke innsatsen i Arguineguín, der redningsbåtene har sin base og over 2000 migranter nå er plassert i en teltleir på havna. To grupper skal også komme fra Las Palmas for å bidra til sikkerheten i leiren, og det er planlagt at disse skal være utplassert frem til 13. desember.

Dermed vil både leiren i Barranco Seco og Arguineguín få langt bedre bemanning.

Ifølge Policia.es har UIP til oppgave å opptre over hele det nasjonale territoriet, hovedsakelig i tilfeller der det eksisterer en overhengende fare eller alvorlig endring av borgernes sikkerhet og for forebyggende arbeide i slike situasjoner.