Illustrasjon: Pixabay

Senter for funksjonshemmede nedlegges – sender 16 brukere på gata

1 min


Eierne av senteret Hogar San Lázaro i Villa Ascensión på Tenerife informerte slektningene om at senteret legges ned 30. september.

Seks personer mister også jobben.

De som bor på senteret er personer med intellektuelle funksjonshemninger. Disse havner nå på gata, ettersom det ikke er plass til de andre steder.

En person som står en av beboerne nær sier til El Día at 16 av de 18 brukerne havner på gata, og at kun to av de 18 som bor der har fått plasser på andre sentre.

Nyheten om at senteret skal legges skal ha kommet som et sjokk på brukere og deres pårørende. Bakgrunnen for situasjonen skal angivelig være personlige problemer på eiersiden.

I følge familiene til flere av brukerne av senteret kan de ikke bo hjemme på grunn av de forskjellige sykdommene de har, og at de trenger spesifikk og profesjonell oppmerksomhet.

Senteret, som har vært åpent i åtte år, har fått mye skryt for sitt arbeide med brukerne. I tillegg til brukerne som ikke lenger har et sted å bo, mister også seks personer jobben.

I går møtte de pårørende representanter fra sosialtjenesten for å finne en løsning på krisen. De innrømmer at dette er en kritisk situasjon, men at de ikke har kapasitet som må til.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *