Siste
Reisende som ikke hører etter får passet sitt påskrevet av den norske bloggeren med 25 års erfaring i flybransjen. Foto: SariMe/Shutterstock
MENINGER:

Sett den jævla mobilen din på flymodus

Reisende som ikke hører etter får passet sitt påskrevet av blogger Cayza del Carmen, som selv har 25 års fartstid i flybransjen.


Som stolt medarbeider i flybransjen gjennom 25 år er jeg utrolig glad for at sikkerhet er det som settes høyest når man skal ut å fly.

Deretter kommer punktlighet før service fordi det er faktisk viktigere at kunden kommer på tid eller rekker sin connection-flight enn å få servert en kald pils på “morrakvisten”, eller når du måtte ut å reise, selv om noen sikkert mener at det er det viktigste på hele reisen…

Alt til sin tid sier jeg da og sikkerhet skal ALLTID komme først.

Ingenting er mer irriterende enn når medpassasjerene gir fullstendig faen i viktig info som blir gitt over høyttaleren i flyet, være seg det er nødprosedyrene eller info fra kapteinen av ymse slag.

Spesielt er det viktig at folk klapper igjen nebbet ved siste eksempel da det ofte er vanskelig å høre hva som sies.

Ofte fordi mikrofonen ikke er av ypperste kvalitet og fordi de fleste piloter har en litt sexy og sensuell stemme som går litt på autopilot i tillegg til at mikrofonen nesten sitter inne i gapet på dem. Det hele høres derfor mer ut som en reprise av “Nattønsket” i en tåkelur.

Og selv om man har hørt/sett nødprosedyrene “snørr og førti” ganger tidligere så er det godt med en oppfriskning. De som sitter ved siden av deg har kanskje aldri flydd og trenger den informasjonen. Kanskje har de som sitter i sete ved din side også flyskrekk og da er nettopp nødprosedyrene veldig viktige for dem og de trenger den informasjonen for å føle seg litt tryggere om bord i et fly.

Noe kan man selv også ha glemt i farten og noe kan være annerledes fra tidligere flytyper man har reist med. Kanskje ditt opprinnelige fly er kansellert og det er satt inn et fly du aldri har reist med før.

Takk og lov for at sikkerheten om bord er det viktigste for jeg vil tro at alle passasjerene ønsker å komme helskinnet frem til sin destinasjon, ikke bare pilotene og dets crew.

Så neste gang du skal ut å reise så ti stille, sørg for å ta av deg høretelefonene, det er ikke godt nok å bare sette musikken på pause, se opp fra mobilskjermen o.l. og følg nøye med på det besetningen om bord informerer deg om.

Og du, sett den jævla mobiltelefonen din på flymodus eller slå den av om de kabinansatte sier at det er det du skal gjøre. På den måten kan vi alle få en behageligere flytur.

Hvis uhellet skulle være ute så er det ingen som har tid til å informere deg om det du allerede skulle ha tatt til deg av informasjon FØR take-off.

Og du kan ende med å bli den store katastrofen mellom liv og død om du ikke skjerper deg når du skal ut å fly.

Ta sikkerheten på alvor og kom i god tid før avgang. Vi ønsker nemlig heller ingen forsinkelser som fort oppstår fordi man må ta ut bagasjen til h*n som alltid tror at flyet står å venter på en som om det skulle være lokaltoget til Drammen man skal ta når man skal ut å reise med fly. Bagasjen tas også ut nettopp pga. din og min sikkerhet.

Med det så sier jeg ready for take off og god tur.

Dette innlegget ble først publisert på skribentens blogg, cayzuzzz.com, og er gjengitt med tillatelse på Canariavisen. 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.