Shopping på Gran Canaria


Vi har sett nærmere på alle mulighetene for god shopping på Gran Canaria. Hvis du er lei av sol, strand og basseng er det mye å ta seg til på Gran Canaria. Hva med en skikkelig shoppingdag? Shopping på Gran Canaria kan være både spennende og lønnsomt, men tar du turen til noen av disse stedene anbefaler vi at du booker en ekstra koffert med hjem. Fort gjort!

Enten du er på ferie og vil shoppe eller ønsker å fornye garderoben din, så byr Gran Canaria på fantastiske og spennende shoppingmuligheter i en rekke handlegater og kjøpesentere.

Ikke i humør til shopping? Sjekk ut noen av øyas fornøyelsesparker, slik som Palmitos Park eller akvariumet Poema del Mar!

Når du skal shoppe på Gran Canaria er det definitivt lurt å handle der de lokale ferdes. Her finner du både de beste prisene, og du unngår i stor grad de mange falske produktene som du ofte finner i turistområdene.

Shopping på Gran Canaria

Vår handletur starter i turistområdene sør på Gran Canaria, før vi gradvis flytter oss nordover på øya.

Mogán Mall – kjøpesenter i Puerto Rico

shopping på gran canaria - kjøpesenter Mogan Mall
Det største av de nye kjøpesentrene, Mogán Mall. Foto: Mogán Mall

Mogán Mall er et flunkende nytt kjøpesenter som stod klart for bare et par år siden. Her finner du 15.000 kvadratmeter med butikker, restauranter og cafeer. Mogán Mall har 41 butikker, inkludert flere av de store kjedene, 13 spisesteder og 750 parkeringsplasser.

Senteret er bygget i moderne og luftig stil, der alt utenom butikkene befinner seg utendørs. Dette gjør at senteret alltid føles luftig og åpent. Atmosfæren er avslappet og butikkene har et stort utvalg av varer fra de kjente merkene.

Mogán Mall i Puerto Rico har dessuten en flott fontene med lysshow, som definitivt er verdt å få med seg på kveldstid.

Fordi senteret ligger i turistområdene er det åpent alle dager, hele året. Du finner det litt lenger opp i Puerto Rico-dalen fra det gamle kjøpesenteret.

The Market – kjøpesenter i Puerto Rico

shopping på gran canaria
The Market i Puerto Rico.

The Market er også et nytt kjøpesenter. Dette finner du må motsatt side av veien fra Mogán Mall, og en tur hit kan altså kombineres enkelt ved å krysse veien.

The Market er et mindre kjøpesenter som fokuserer på miljøvennlige produkter, økologiske varer og friluft. Dette er kanskje ikke hit du drar om hele dagen skal gå med til shopping på Gran Canaria, men det er et unikt senter.

Senteret satser på «slow shopping» og «slow food» med mathall og en rolig atmosfære. Utvalget av butikker er ikke spesielt imponerende i seg selv, men du finner derimot en hipp cocktailbar og restaurant på terrassen – vel verdt et besøk!

Senteret har også en flott Spar Natural-butikk med et stort utvalg av økologiske produkter og gourmet-mat.

Puerto Rico Shopping Center

shopping på gran canaria puerto rico shopping center
Foto: Canariavisen

Puerto Rico Shopping Center er et senter av det gamle slaget. Her finner du butikker av ymse slag, fra den typiske bazaren som selger skinnjakker, sko, håndvesker og kofferter til souvernirbutikker med et vanvittig utvalg av «ferieminner» til en slikk og ingenting.

Av eksempler kan vi nevne sandfylte penisnøkkelringer, Gran Canaria-askebeger, dårlige sigarer, postkort og kameraer som sjelden virker i mer enn en dag.

Vi anbefaler at du er kritisk hvis tilbudene er for gode til å være sanne. Flere nordmenn har blitt utsatt for svindel i små indiske elektronikkbutikker og bazarer.

Puerto Rico Shopping Center er også sentrum for byens uteliv, med et hav av restauranter, cafeer, barer og nattklubber. Selv om du ikke legger shoppingturen hit, kan vi garantere fart, høy musikk og billige drinker på nattestid.

El Tablero

el tablero
El Tablero-senteret ligger like over Sonnenland.

Også dette senteret er ganske nytt, men noen år eldre enn Mogán Mall.

Utbyggeren er likevel den samme, noe du vil kjenne igjen på stilen.

Her finner du butikker fra kjente og store kjeder, Burger King på taket og et supermarked. Senteret ligger rett over motorveien fra Sonnenland.

Yumbo – kjøpesenter i Playa del Inglés

Yumbo-senteret i Playa del Inglés. Foto: Marek Śliwecki, CC BY-SA 4.0

Dette senteret er av samme slaget som Shopping Center Puerto Rico. Her finner du bazarer, indiske elektronikkbutikker, et hav av gaver ingen blir glad for og mange spisesteder.

Senteret er kanskje best kjent for utelivet sitt og ikke minst Pride-feiringen som avholdes hvert år på senteret og i området rundt.

Atlantico – kjøpesenter i Vecindario

shopping på Gran Canaria i vecindario
Atlantico er et av de største sentrene på Gran Canaria.

Drar du litt lenger mot flyplassen kommer du til Vecindario. Dette har blitt et fast innslag på manges gjøremålsliste under ferien, ettersom Atlantico-senteret er et av øyas største.

Her finner du rundt 100 butikker fra flere av de store kjedene, kino, et stort utvalg av spisesteder og ikke minst den nærmeste store elektrobutikken for de som kommer sørfra: Worten. Dette tilsvarer Elkjøp hjemme i Norge, og skal du ha et nytt kjøleskap, mobil eller annen elektronikk bør du handle det her.

Ikea

Ikea finner du i Telde, nord på øya.

La oss ikke glemme Ikea. På vår vei nordover finner vi nemlig en middels stor Ikea-butikk i Telde, som har det meste fra katalogen. Dette er et selvsagt stopp for svenske kjøttboller med tyttebærsyltetøy, men også møbler, pyntegjenstander og annet inventar.

Las Terrazas – outlet like utenfor Las Palmas

Las Terrazas er et outlet-senter like utenfor Las Palmas.

Enda et stykke nordover kommer vi til Las Terrazas. Dette er et utendørs-senter, så husk å sjekke vær meldingen. Her finner du billigere varer fra mange av de kjente merkene, siden senteret i hovedsak har outlet-butikker.

Las Terrazas har også en stor elektrobutikk fra Media Markt – en annen velkjent og trygg kjede du kan handle elektronikk i. Hvis Worten er som Elkjøp er Media Markt som Power – litt tøffere og med et bedre utvalg av dingser, nerdete elektronikk, PC, gamingutstyr ol.

Av spisesteder kan vi nevne at du finner KFC her – om du er sulten på litt amerikansk kylling!

El Mirador – kjøpesenter rett utenfor Las Palmas

El Mirador er et stort kjøpesenter som ligger like ved Las Terrazas.

En kort svipptur under motorveien fra Las Terrazas, finner vi El Mirador. Dette er et stort innendørssenter med mange butikker.

Er du ute etter billig kosmetikk, klær, pyntegjenstander og diverse saker og ting til huset, kan vi friste med en gigantisk Primar-butikk her. Her finner du alt fra t-skjorter til 2 euro, babyklær, sminke og julepynt.

El Muelle – kjøpesenter i Las Palmas

El Muelle i Las Palmas er et populært senter i gangavstand fra Las Canteras-stranda og Santa Catalina-parken.

Dette moderne kjøpesenteret ligger i gangavstand fra Las Canteras-stranda og Santa Catalina-parken, like ved cruisehavna. I nærheten finner du også det fantastiske Poema del Mar-akvariumet.

El Muelle har en hel del kjente butikker og merkevarer, inkludert Fund Grube, Hiperdino, Levis og Dreamfit.

El Corte Ingles – kjøpesenter i Las Palmas

El Corte Inglés har alt, men det er ikke blant de billigste sentrene.

Dette er senteret for deg som ønsker kvalitet. El Corte Inglés er nemlig ikke kjent for sine lave priser, men sitt store utvalg. Over flere etasjer i to bygg finner du avdelinger med alle de store og kjente merkevarene du kan ønske deg.

Senteret har også egen møbelavdeling, barneavdeling og en kosmetikkavdeling som kan danke ut selv den mest velutstyrte taxfree-butikk.

Klesavdelingene er også store og åpne, slik at det hele oppleves som å være inne i én butikk. Senteret finner du i gågata Mesa y Lopéz inne i byen.

Las Arenas – kjøpesenter i Las Palmas

Las Arenas er et av øyas største og mest populære kjøpesentre.

Las Arenas er et av byens mest populære handlesenter. Her finner du alle de store og kjente merkebutikkene, en gigantisk elektrobutikk fra Media Markt og en stor Carrefour-butikk som har alt innen dagligvarer, billige klær, elektronikk og ting til huset.

Las Arenas er populært blant de lokale, og prisene er deretter lavere enn i sør på mange produkter.

Alisios

shopping på gran canaria - alisios
Alisios byr på mer enn bare shopping på Gran Canaria. Du finner ofte utstillinger, eventer, hoppeslott og aktiviteter her.

Kjører du oppover i Las Palmas kommer du til slutt til Tamaraceite – en bydel mange ser ut til å glemme at eksisterer. Det har ikke utbyggeren av Alisios – et stort utendørs kjøpesenter, bygget for å gi deg følelsen av å være i en handlegate. Dette er et av våre favorittsenter for shopping på Gran Canaria.

Alisios byr på alle de klassiske kjøpesenter-triksene for å gi deg en fin dag, som hoppeslott til ungene, stort område som ofte brukes til utstillinger og arrangementer, en rekke spisesteder og selvsagt et eget sentertog for ungene.

Her finner du mange av de store og kjente merkene, en stor elektrobutikk fra Media Markt, supermarked og et hav av klesbutikker. Jysk har de også, hvis du er ute etter sengetøy og interiør, men er lei av Ikea.

Avenida de Canarias – handlegate i Vecindario

Avenida de Canarias er en flott gågate for shopping og opplevelser i Vecindario.

I Vecindario finner du Avenida de Canarias – en av de største handlegatene på Gran Canaria. Dette ligger bare 20 minutter med bil fra turistområdene i Mogán, og kun en liten svipptur fra Maspalomas. En tur hit kan gjerne kombineres med Atlantico-kjøpesenteret.

Drar du til sørenden av gata finner du også noen spennende bruktbutikker. Personlig synes vi shopping på Gran Canaria gjør seg best i handlegatene, da stemningen er mer avslappet og handleturen blir litt mer spennende.

Mayor de Triana – handlegate i Las Palmas

I Mayor de Triana er det kun adgang for fotgjengere, noe som gjør det avslappende og spennende å vandre gjennom gaten. Her finner du mange gode butikker og vakre historiske bygninger. Et godt utvalg av caféer med uteservering finner du også.

Avenida de Jose Mesa y Lopez – handlegate i Las Palmas

Dette er den best kjente handlegata i Las Palmas. Dette er et viktig område både økonomisk, sosialt, og kulturelt på øya. Enten du er fastboende eller turist er Mesa y Lopez verdt et besøk.

Her finner du restauranter, de kjente merkebutikkene, men også lokale butikker, hoteller og mer. Dette er en kjøregate med mye trafikk. I midten av gata er det majestetiske trær som gir skygge til de mange benkene under.

Prisnivået på Gran Canaria

Når du er på Gran Canaria er det en del produkter det virkelig lønner seg å handle med seg. Alkohol er ekstremt billig på Gran Canaria. Det samme gjelder tobakk og klær.

Prisnivået på Gran Canaria er lavt i forhold til i Norge. En flaske brennevin kan koste fra 40 kroner og oppover, en kartong sigaretter fra 170 kroner og oppover. Klær er generelt billigere på Gran Canaria enn i Norge, så også her kan du gjøre noen kupp.

Hvis du er på øya når det er storsalg bør du ta turen til et av disse handleområdene på øya.

Julesalget starter som regel rundt 7. januar, og sommersalget starter rundt 8 juli. Ofte vil prisene være nedsatt med opp til 70% på enkelte varer.

Billigere enn tax-free

Hvis du ønsker å spare penger på produkter som alkohol, tobakk og parfyme er det verdt å merke seg at det ofte er billigere å handle i de lokale supermarkedene på øya enn på tax-free i Norge. Shopping på Gran Canaria kan med andre ord lønne seg.

Her er noen eksempler på de enorme prisforskjellene, hentet fra Dinside.no sin artikkel: Hvor er vin og sprit billigst?

  1. Gordons Dry Gin: Prisforskjell på 96 prosent mellom butikk i Spania og taxfree på Oslo Lufthavn
  2. Vina Sol: Prisforskjell på 178 prosent mellom butikk i Spania og Oslo Lufthavn

Ikke bli lurt

Mange ønsker seg et nytt kamera for å fange feriebildene når de drar på shopping på Gran Canaria. Da kan det være verdt å merke seg at elektronikk generelt ikke er mye billigere på Gran Canaria enn i Norge. Selv om prisnivået ligger relativt likt kan det gode utvalget av kamerautstyr og elektronikk friste.

Hvis du skal handle elektronikk bør du holde deg til de seriøse butikkjedene på Gran Canaria, slik som El Corte Inglés, Media Markt, Carrefour, Alcampo og Worten. Det finnes nemlig mye piratvarer og svindlere som driver små elektronikkbutikker i turistområdene. Disse selger gjerne alt fra nettbrett til kameraer, men når prisene er for gode til å være sanne er de som regel nettopp det. Utvis forsiktighet i disse butikkene.