Siste

Siam Park på Gran Canaria ett skritt nærmere byggestart


Den nye byplanleggingsrådmannen i San Bartolomé de Tirajana, Alejando Marichal, sier han har til hensikt å gi lisens til Siam Park-prosjektet «så snart som mulig».

Situasjonen har vært fastlåst i mange år på grunn av krav fra kommunen, men nå ser det ut til at den gigantiske vannparken Siam Park på Gran Canaria er ett skritt nærmere byggestart.

Fra før av har Loro Parque SA en slik park på Tenerife, som nylig vant en pris for Europas beste vannpark, kåret av brukere på TripAdvisor.

Siam Park-prosjektet på Gran Canaria tar sikte på å bli verdens største vannpark.

Byplanleggingsrådmannen er fast bestemt på å tildele lisensen for oppstart av konstruksjonen så snart som mulig.

Massiv investering

Siam Park på Gran Canaria vil bringe med seg en investering på 100 millioner euro i området som er kjøpt av Loro Parque SA.

Utsiktene for prosjektet er gunstige, på tross av at Kiessling-familien som eier Loro Parque-selskapet har uttalt at de mener kommunen skal betale 520.000 euro for en del av prosjektet.

Dette er ikke kommunen enige i.

– Utbygger er ikke i dag enig i å betale arbeidet for rundkjøringen og den andre fasen av sanitet, som beløper seg til 520.000 euro. Men det er ikke slik at urbaniseringsprosjektet er lammet på grunn av dette, men de er lei av prosessen som har pågått i syv år, der de gang på gang har blitt bedt om nye krav hver gang de presenterte et prosjekt, sa Marichal til Canarias7.

En av grunnene til at prosjektet fremdeles er forsinket er permisjon og ferie.

– Vi studerer løsningen fra et planleggingssynspunkt, men vi står overfor vanskeligheter med at vi har avvikling av ferie og permisjon, og vi har ikke personale til å gå gjennom prosjektet. Men målet vårt er å løse dette så snart som mulig, slik jeg har påpekt, sier Marichal.

En pinlig situasjon for stat og kommune

Mange mener dette er en pinlig situasjon for stat og kommune, som burde ha lagt bedre tilrette for parken, som ville skapt rundt 600 arbeidsplasser på Gran Canaria.

Tidligere har kommunen stukket kjepper i hjulene for prosjektet gjentatte ganger. I 2018 krevde kommunen plutselig 1 million euro fra utviklerne for «urbane kostnader».

Prosjektet har også blitt sinket av miljøvernorganisasjoner, lisenser som ikke har blitt gitt, og gjentatte krav fra kommunen.

Hvis du vil vite mer om situasjonen har The Canary News en grundig gjennomgang av saken på sine nettsider (engelsk). Den kan du lese her.