SISTE GANG: 20. september i år blir siste gang festivalen får arrangeres i de vulkanske hulene, sier presidenten for øyrådet på Lanzarote.

Sier nei til elektronisk musikkfestival i vulkansk hule på Lanzarote – de har utvist uansvarlighet

2 min


Annonse

Presidenten for øyrådet, Dolores Corujo, utelukker flere utgaver av den elektroniske musikkfestivalen Jameos Festival i hulen til Jameos del Agua.

– Vi opprettholdt de to forrige festivalene av hensyn til de nesten tusen menneskene som allerede hadde kjøpt billetter, men vi vil ikke tillate at et skjørt økosystem som Jameos del Agua fortsatt skal bli frivolisert, sier presidenten til Canarias Ahora.

Den fjerde utgaven av Jameos Music Festival 20. september blir dermed den siste som blir holdt i den vulkanske hulen.

Les mer om festivalen på våre Det Skjer-sider.

Utvist uansvarlighet

Ifølge Corujo er det ikke ansvarlig å la et følsomt område som Jameos del Agua bli brukt til en elektronisk musikkfestival.

Presidenten indikerte at festivalen som er promotert av senteret for kunst, kultur, og turisme nå burde se etter et alternativt sted for den neste festivalen.

– De har utvist uansvarlighet, som ikke har noe med kultur å gjøre, og en dårlig ledelse, og de har ignorert advarslene fra miljøverngrupper, forklarte Corujo.

Dårlig politisk ledelse

Presidenten mener det hele kommer som følge av dårlig politisk ledelse, og gir skylden til det forrige øyrådet.

– De tidligere lederne av øyrådet ga grønt lys for et arrangement som ikke er i tråd med estetikken i César Manriques arbeid, og hva som verre er, har ikke festivalen en teknisk rapport som garanterer bærekraften til et unikt økosystem.

Et unikt økosystem

César Manrique var en spansk artist, skulptør, arkitekt, og aktivist fra Lanzarote, som forvandlet et vulkansk område fra vulkanen La Corona til et unikt kulturlandskap.

Området er beskyttet, unike dyrarter som den blinde krabben, Munidopsis Polimorpha, som kun lever ved Lanzarote, holder til der.

– Vi snakker om en hule med spesielle miljøforhold og en geologisk struktur, og en unik krabbe, som bare finnes her på denne øya. Vi har en plikt og et ansvar for å bevare dette, sier presidenten.

Leter etter alternativ

Corujo presiserer at festivalen er velkommen til øya, og at senteret for kunst, kultur, og turisme allerede jobber for å finne alternative steder til festivalen.

Annonse:


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *