Sinte campingturister ut mot Mogán kommune

Select Page

[secondary_title]

Sinte campingturister ut mot Mogán kommune

by | 26.07.2020

Bobileiere og campingturister fordømmer måten de blir behandlet på av Mogán kommune sør på Gran Canaria.

Nå har flere interesseorganisasjoner gått kraftig ut mot kommunen, som de mener forfølger campingturister i turistområdene sør på Gran Canaria.

De hevder det ikke engang er mulig å parkere for å gå på stranda eller spise på en restaurant i kommunen, og at kommunen ødelegger ferien deres. Slik reglene er i dag blir bobiler og campingvogner bøtelagt dersom politiet mener de har tenkt til å overnatte på stedet.

Interesseorganisasjoner for bobil og campingvogner går nå sammen for å presse kommunen, og sier de føler seg diskriminert av den politiske ledelsen med ordfører Onalia Bueno i spissen.

– Blir bøtelagt

Loven som forbyr parkering med hensikt om overnatting ble innført i oktober 2013, men en av talsmennene for bevegelsen sier problemene for alvor dukket opp i 2018.

– Kjøretøy som er parkert innenfor regelverket, innenfor stripene, men som de anser som spesielle, blir bøtelagt, sier Luis Ramírez til Canarias Ahora.

Dermed mener organisasjonene at campere blir bøtelagt for et “antatt fremtidig lovbrudd”.

Misfornøyde i en årrekke

Kravene fra bobileiere er ikke nye. De har ved flere anledninger gått ut mot kommunen med lignende beskyldninger og krav om egnede områder for camping. Organisasjonene påpeker også at campingturisme stimulerer den lokale økonomien fordi de handler i lokale butikker og bruker lokale bedrifter.

I går kjørte en lang rekke bobiler fra La Mareta i Telde til Mogán for å vise sin misnøye. I Mogán risikerer alle bøter dersom de parkerer, så fremfor å stoppe ble det med en gjennomkjøring.

Taper penger

– Tenk på pengene de taper. Mange ønsker å stoppe for å spise i Mogán, men de må dra til San Bartolomé de Tirajana eller La Aldea de San Nicolás istedet, sier Mario Perdomo, som fungerer som talsmann for en av interessegruppene.

Den andre store turistkommunen på Gran Canaria – San Bartolomé de Tirajana – tar campingturistene godt i mot. Også her er det strenge regler, men det er lagt til rette for at de kan stoppe for å spise, og parkere i angitte områder for overnatting.

Den eneste muligheten for å campe i Mogán for øyeblikket er området ved El Pinillo som ligger nesten en bil fra Arguineguín. Her er det plass til rundt 100 bobiler, men dette er redusert for å hindre smittespredning

Gjør det umulig

Interessegruppene beskylder kommunen for å med vilje gjøre det umulig å stoppe i Mogán. Dette gjøres ifølge bobileierne ved å male opp parkeringsplasser som er mindre enn i andre kommuner, slik at man blir tvunget til å parkere utenfor streken dersom man stopper. Det er også satt opp høydebarrierer flere steder for å hindre adgang for bobiler.

Vi har tatt kontakt med Mogán kommune for en kommentar, men de har ikke svart på Canariavisen sine henvendelser. Vi oppdaterer saken hvis kommunen svarer oss. 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tenerife går til rødt nivå

Tenerife går til rødt nivå

Kanariøyenes helseminister, Blas Trujillo, og direktør for det kanariske folkehelseinstituttet, José Juan Alemám, har i dag kunngjort at Tenerife går til rødt nivå. Det betyr strengere tiltak for å stoppe den økende smittetrenden på øya. – Den største kilden til...

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Domstolen for partnervoldsaker i Las Palmas sendte i går ut besøksforbud mot en mann fra Las Palmas, for gjentatte tilfeller av grov partnervold og trusler. Mens mannen var ettersøkt for et annet tilfelle av vold, truet han også med å kaste parets en måneder gamle...

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Oppdatering: Tenerife har gått til rødt nivå Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, utelukker ikke at øyregjeringen kan innføre rødt nivå på Tenerife igjen, etter at smitten har økt den siste tiden. – Det er ingenting å feire, ettersom pandemien ikke er over...