IKKE BARE I UNIFORM: Sivilkledde betjenter fra Policia Local har skrevet ut 177 bøter på fire dager i Las Palmas. ???? Policia Local Las Palmas  

Sivilkledd politi skrev ut 177 bøter på fire dager


Sivilkledde betjenter fra det lokale politiet i Las Palmas har skrevet ut 177 bøter for brudd på smittevernreglene de siste fire dagene. Siden juli har politiet skrevet ut over 2500 bøter, og bruddene varierer fra maskenekt til å ikke holde avstand.

Det er avdelingen for sikkerhet og nødsituasjoner i Las Palmas' byråd som har offentliggjort tallene denne lørdagen i en pressemelding. Der forklarer byrådet at de sivilkledde betjentene kommer i tillegg til regulære sikkerhetsstyrker i byen. Betjentene har spesielt fokusert på områder med mye folk og på strender. Tiltakene strammes nå inn ytterligere, og byen har nesten 2000 aktive smittetilfeller.

Betjentene går i sivile klær, og patruljerer gater og områder med mye folk, slik som kjøpesentre og utesteder. Målet er å sikre folkehelsen ved å ta de som bryter reglene. Både privatpersoner og utesteder har blitt tatt for brudd på reglene, og kommunen har også stengt ned et lokale.

Bøter for maskenekt

122 bøter er gitt til innbyggere som ikke brukte ansiktsmaske, eller som brukte denne feil.

– Selv om folk flest er ansvarlige må vi fortsette økningen av kontrollen hos den minoriteten som ikke respekterer reglene, sa rådmann for sikkerhet og nødsituasjoner, Josué Íñiguez

Lokale begrensninger

Byrådet informerer også om at de har innført nye tiltak for å hindre spredningen av Covid-19 i kommunen. Kommunen har for eksempel innført egne tider for trening og sport langs strandpromenaden ved Las Canteras, som nå kun kan utføres mellom 22:00 og 08:00.

I tillegg får man ikke oppholde seg i undergangen ved La Cícer, foran Go Fit. Det er ikke lov å oppholde seg i sandområdet ved La Cícer mellom Pizarro og Los Muellitos-gata, bortsett fra for autoriserte surfeskoler og de som utfører individuell trening. Las Alcaravaneras-solariet er stengt inntil videre.

Parker stenger klokken 21

For å unngå folkemengder på nattestid stenger parkene som er inngjerdet klokken 21, og kaféene i disse områdene må også stenge klokken 21. For å beskytte den eldre befolkningen er kommunale sentre for aktiviteter og sosiale arrangementer stengt.

Dette gjelder altså i Las Palmas, i tillegg til de nye og strenge tiltakene innført av øyrådet på Kanariøyene.