Siste
UNDER 400 KRONER: Wizz Air satser på norske feriefavoritter, med priser i kjent kampanjestil. Foto:  Jaroslaw Wojcik/Pixabay

Sjekk den prisen til Gran Canaria!


Den ungarske lavprisselskapet Wizz Air har fått mye omtale i norske medier for sine lave priser og motstand mot fagforeninger. Nå satser selskapet på ferielystne nordmenn, med billetter til godt under tusenlappen fra Norge til kjente feriedestinasjoner som Gran Canaria.

– Vi vet at etterspørselen etter å reise til det solrike sør er større enn noen gang før. For å dekke dette behovet er vi glade for å tilby en rekke nye ruter til destinasjoner som vi vet er favoritter blant nordmenn som leter etter sol og sand mellom tærne, sier kommunikasjonssjef i Wizz Air, Andras Rado, i en pressemelding denne tirsdagen.

Wizz Air har fra før av satset på innenriksmarkedet i Norge, men har møtt motstand fra flere foreninger og selveste statsminister Erna Solberg.

Den blandete mottakelsen til selskapet ser likevel ikke ut til å sette noen stopper for deres ønske om vokse i det norske markedet.

Til våren og sommeren

Selskapet skriver i sin pressemelding at de åpner de nye rutene fra 15. mai, men da Canariavisen sjekket kalenderen 27. januar lå det billetter ute til salg allerede fra 30. mars til Gran Canaria.

De nye rutene går fra Oslo til Gran Canaria, Tyrkia, Hellas og Kroatia og Kypros, og prisene er i kjent kampanjestil fra selskapet.

Billettene som er lagt ut for salg starter på enkelte ruter helt nede i 279 kroner, ifølge selskapet.

De billigste billettene Canariavisen fant til Gran Canaria ligger ute for 389 kroner, for flyvninger i oktober fra Gardermoen til Las Palmas.

Sjekk de prisene! Billetter til Gran Canaria fra Oslo lufthavn Gardermoen for under 400 kroner. Skjermdump: lavpriskalenderen til Wizz Air i oktober, slik den fremstod 26. januar.

Billigst hos Norwegian

I mai, når ruteprogrammet starter, er prisene noe mer moderate på 799 kroner til Gran Canaria når vi sjekket. Dette er fortsatt dyrere enn konkurrenten Norwegian, som har billetter i samme periode fra 739 kroner ute i sin lavpriskalender nå.

Det er likevel trolig at selskapene nå vil kjempe om kundene med priskrig på disse billettene.

Hos SAS koster den billigste billetten i mai 2073 kroner i skrivende stund, mens de i oktober ligger ute fra 3077 kroner.