STENGER: Sjømannskirken på Lanzarote stenger midlertidig på grunn av nye restriksjoner og økt smittetrykk. Arkivfoto: Sjømannskirken på Lanzarote

Sjømannskirken på Lanzarote holder stengt på grunn av økt smitte


På grunn av økt smittetrykk har både Lanzarote og Gran Canaria gått over til såkalt rødt trafikklys – også kjent som nivå 3-tiltak. Dette innebærer strenge regler for å begrense den økende smittespredningen på disse øyene.

Sjømannskirken på Lanzarote har derfor valgt å stenge så lenge nivå 3 gjelder, ifølge en video som kirken selv har lagt ut på Facebook.

– Vi er inne i den tredje bølgen her. Det er flere smittede enn det noen gang har vært, under både den første og den andre bølgen. Sykehuset begynner å fylles opp. Det er veldig viktig å nå få denne situasjonen under kontroll, sier Merethe Thortveit Dodd i sjømannskirken i videoen.

Øya har nå 753 aktive tilfeller, som innebærer et smittetrykk på 553,55 per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene. Dette er nesten en femdobling i smittetrykket på bare to uker.

I øyas hovedstad Arrecife er smittetrykket nå 1238 per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, og på fredag gikk Lanzarote over til nivå 3, som innebærer strenge tiltak.

– Nå, mer enn noen gang, så er det viktig å få kontroll på situasjonen, og derfor så har vi også stengt kirken i den perioden denne unntakstilstanden pågår, forklarer Thortveit Dodd i videoen.

Les også:

272 nye smittetilfeller og fire dødsfall denne søndagen
 

Gran Canaria til rødt nivå

Også på Gran Canaria øker smittetrykket, og regjeringen på Kanariøyene har besluttet å innføre nivå 3 her også, fra midnatt natt til mandag.

Nivå 3 innebærer at portforbudet på nattestid utvides med en time, og trer i kraft mellom klokken 22 - 06. Det blir også forbud mot å møte personer utenfor egen husstand utenom på serveringssteder, der det maksimalt kan være fire personer per grupppe.

Du kan lese mer om hvilke regler som gjelder i de forskjellige nivåene i denne saken

Sjømannskirken på Gran Canaria sier til Canariavisen at de vil beslutte hvordan åpningstidene blir fremover denne mandagen, og at informasjon om dette blir publisert på deres Facebook-side.