Foto: Fred. Olsen Express

Sjøsatte Fred Olsens nye ferge


Den nye trimaranen Bañaderos Express har blitt sjøsatt ved verftet i Cebu på Filippinene.

Arbeidet på den nye hurtigferga som skal gå mellom Gran Canaria og Tenerife fortsetter en god stund til. I september skal ferga etter planen settes i trafikk mellom de to øyene.

– Å se bilder av Bañaderos Express  som allerede flyter har vært kjempespennende. Det er øyeblikket da man innser at den nye trimaranen og dens kommende bruk på ruta mellom Gran Canaria og Tenerife er nært forestående, sier direktør Andrés Marín i Fred Olsen i en pressemelding.

Foto: Fred. Olsen Express

Han påpeker at den nye Bañaderos er tvillingen til Bajamar-fergen, og at den vil ha de samme teknologiske nyvinningene og komforten til sin søsterferge.

Bañaderos Express får kapasitet til over 1100 passasjerer og 276 biler med en hastighet på opptil 38 knop (70 km/t).

Foto: Fred. Olsen Express

Standardiseringsassosiasjonen AENOR står for sertifisering av helsesikkerheten om bord, og flere tilpasninger er gjort for å følge smittevernkravene fra myndighetene.

Bañaderos blir i tillegg langt mer miljøvennlig enn tidligere ferger, med bedre drivstoffeffektivitet og en lettere konstruksjon.

Et nytt system kalt Marinelink Smart skal bruke såkalt stordata – «big data» på engelsk – og gjør det mulig å optimalisere skipets ressurser, inkludert drivstofforbruk og forbedre komforten for reisende, samt tilpasse navigasjonen etter faktorer som værforhold på hver tur.