Siste
STRENGERE TILTAK PÅ BORDET: Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, vurderer om strengere tiltak må på bordet dersom de ikke får begrenset smittespredningen. Foto: Gobierno de Canarias

Skal diskutere tiltaksnivåene på mandag


I det ekstraordinære ministerrådet som skal avholdes førstkommende mandag for å godkjenne nye hjelpetiltak til små og mellomstore bedrifter skal også smittesituasjonen diskuteres. Det forklarte Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres til journalister denne helgen.

Torres understreket nok en gang at en eventuell avgjørelse om endringer i tiltaksnivåene er basert på fastsatte parametere og objektive tall, og ikke subjektive meninger om situasjonen.

På torsdag ble det kunngjort at regjeringen på Kanariøyene forlenger de nåværende tiltaksnivåene til 4. mars. Dermed fortsetter La Palma, Fuerteventura, La Gomera og El Hierro i nivå 1, Tenerife og Gran Canaria i nivå 2, og Lanzarote og La Graciosa i nivå 4.

Det er uvisst om det blir annonsert noen endringer i tiltaksnivåene allerede på mandag.

Denne uken har handelskammeret på Lanzarote reagert kraftig på at øya fremdeles holdes i nivå 4, til tross for at smittesituasjonen har bedret seg de siste ukene.

Kanariøyenes president er positiv til vaksinepass: