Illustrasjon: Envato Elements

Skal forebygge selvmord under pandemien


Helsedepartementet på Kanariøyene jobber med en strategi for å forebygge selvmord under pandemien. Antallet selvmord har økt som følge av mentale helseproblemer i befolkningen.

Kanariøyenes helseminister Blas Trujillo kunngjorde på mandag at et av hovedmålene for psykisk helsevern på øygruppen er å forebygge selvmord, som er et «klart økende problem», ifølge ministeren.

For å gjøre dette skal de ansatte som jobber i helsevesenet få bedre opplæring om temaet. En tverrfaglig arbeidsgruppe har allerede kommet langt med utarbeidelsen av opplæringsmaterialet.

Trujillo påpekte i sin uttalelse at det har vært nødvendig å lage en ny strategi for mental helse i øyregjeringen under pandemien.

Som et annet ledd i denne innsatsen skal flere ansettes i psykiatrien.

– Det er en ekstraordinær mangel. Ikke bare med tanke på nåværende stillinger, men også for å kunne erstatte de som skal gå av med pensjon, sa Trujillo.

Har du behov for å snakke med noen?

Du kan ringe Mental Helse sin hjelpetelefon fra utlandet på +47 91 116 123. Kirkens SOS når du på +47 22 40 00 40. Røde Kors kan du nå på +47 800 33 321. Vær oppmerksom på at det ikke er gratis å ringe noen av disse tjenestene fra Spania. 

Er du i nød skal du ringe 112. 

Du kan også ta kontakt med Sjømannskirken i ditt område. Du finner en oversikt over de forskjellige avdelingene på denne siden