Siste
4631 PCR-prøver har blitt utført på øygruppen det siste døgnet. Illustrasjon: Envato Elements

Skal teste turister for Covid-19 på flyplassene


Regjeringen på Kanariøyene har kunngjort at de vil begynne å teste turister for Covid-19 på flyplassene i begynnelsen av november. Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, bekreftet dette etter et møte med turoperatøren TUI, hotellkjeden RIU og turistministeren på øygruppen på onsdag.

TUI i Tyskland har varslet at de vil gjenoppta flyvninger til Kanariøyene fra 3. oktober.

Har snudd smittekurven

Torres påpekte at øygruppen har lykkes i å snu smittekurven de siste ukene. Kanariøyene har nå 51 aktive tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 7 dagene, ned fra rundt 90 smittede per 100 000 for bare tre uker siden.

Kanariøyenes regjering har derfor bedt tyske myndigheter om å åpne for karantenefrie reiser til Kanariøyene igjen.

– Først og fremst må vi ivareta folkehelsen, og så må vi jobbe med den grunnleggende økonomien på øygruppen, som er turisme, i de kommende månedene, sa Torres på pressekonferansen.

Frivillig

Turistministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla, sier de har hatt et godt samarbeid med turoperatøren TUI for å danne trygge korridorer til Kanariøyene. Det viktigste tiltaket som kan gjøres ifølge Castilla er å teste turister som lander på øygruppen i vinter.

Hun påpeker at testingen vil være selektiv og frivillig, og dermed ikke kommer til å utføres på alle reisende.

Tyske turister fra 3. oktober

TUI i Tyskland begynner sine flyvninger 3. oktober til Fuerteventura og Tenerife, og 4. oktober til Lanzarote og Gran Canaria. Det er satt opp syv avganger per uke med totalt 12 500 seter.

Også Norwegian har kommet med sitt vinterprogram for Kanariøyene, som Canariavisen skrev om i går kveld. Fra Oslo er det kun satt opp to fly til Las Palmas, og ingen til de andre øyene.