Skogbrannen i Tasarte er under kontroll - kan ta uker å slukke


Beredskapssjef Federico Grillo sier de ba om hjelp fra sjøfly fordi flammene truet 8000 hektar og kunne nådd Mogán og Veneguera, slik som i 2007. 

Skogbrannen i naturreservatet Inagua kom under kontroll kl. 11:00 på onsdag, men det kan fortsatt ta flere uker før den er helt slukket. Mannskaper vil overvåke området og hindre nye områder fra å blusse opp. I tillegg vil de fortsette å slukke trær og busker som fortsatt brenner inne i den varme sonen.

De to sjøflyene og de fleste troppene fra den militære spesialenheten for nødsituasjoner (EMU) har nå avsluttet arbeidet. Øyrådets president, Antonio Morales, signerte i går en offisiell erklæring om at skogbrannen nå er under kontroll. Ettersom det fremdeles er 50-60 punkter inne i den varme sonen som fortsatt brenner vil innsatsen fortsette for å slukke disse områdene.

To sjøfly ble tilkalt for å bidra i slukningsarbeidet.

Skogbrannen som starter 18:30 på lørdag forrige uke i Degollada de Tasarte påvirket under 1000 hektar, og brant ned fire hjem i La Aldea.

Situasjonen var forventet å forverre seg betraktelig på søndag, da den kraftigeste calimaen på over 20 år rammat øygruppen i kombinasjon med kraftig vind som enkelte steder nådde orkan styrke. Dette gjorde det umulig å gjøre en innsats fra luften på søndag og store deler av mandag.

Brannens potensiale til å ramme 8000 hektar furuskog i Ojeda og Pajonales på grunn av værforhold og vanskelig fremkommelighet gjorde at øyrådet ba om hjelp fra fastlandet, der to sjøfly for slukking av skogbrann er stasjonert.

Øyrådet påpeker i en melding på Twitter hvor viktig det er å holde hus og tomter rene for busker og avfall.

Husene som ikke var rensket for ugress og avfall ble verst rammet. De rene tomtene ble omtrent ikke påvirket, fordi brannen ikke hadde materiale den kunne spre seg i, skriver øyrådet på Twitter.

Foto i saken: Cabildo de Gran Canaria