Skogbrannen på Gran Canaria er stabilisert


Selv om skogbrannen er stabilisert er den ikke slukket helt, og det er fremdeles enkelte varme soner. Det er forventet at lavere temperaturer i natt vil bidra til å kjøle ned området. Øyrådet sier de fortsatt har flere dager med arbeide foran seg.

Brannen som startet lørdag i Degollada de Tasarte sørvest på Gran Canaria beveger seg nedover Lina-ravinen i naturreservatet Inagua, men brannen skal være stabilisert, melder øyrådet.

1 kilometer lang front

I en pressekonferanse forklarte presidenten for øyrådet på Gran Canaria, Antonio Morales, at området rammet av brannen ikke har økt vesentlig i de siste timene, med en front som forblir en kilometer lang.

Så langt har skogbrannen rammet rundt 1000 hektar, men ettersom brannen ikke har spredd seg mer, har de brukt natt til tirsdag på utvidelsen av en tre kilometer lang og 27 meter bred korridor som skal fungere som brannmur. Mannskapene har benyttet seg av veien som går gjennom Inagua til dette, i påvente av at vinden skal endre retning.

Denne hjerteknuseren ble reddet ut fra et forlatt hus under skogbrannen i Tasarte. Foto: Bomberos Gran Canaria

Blusset opp igjen

Noen steder i Pino Gordo har brannen blusset opp igjen, slik som over La Aldea-demningen. Disse punktene skaper bekymring, og kan skape problemer selv om det er snakk om isolerte branner.

Den lange fronten på en kilometer beveger seg nedover fjellsiden, men er ikke intensiv.

De nye punktene hvor flammene tar tak har blitt angrepet av sjøfly og helikoptere, ettersom det er vanskelig å komme frem til fots. Morales sier en enorm innsats har blitt satt inn for å hindre brannen fra å treffe ravinen i La Aldea, ettersom den kan true nabolagene Toscón, Carrizal de Tejeda, og Juncal hvis den sprer seg hit.

Foreløpig er flammene langt fra bebodde områder, og det er ikke behov for evakueringer slik tingenes tilstand er nå.

Ikke intensiv

Brannen er ikke intensiv i Inagua, og består hovedsaklig av lave flammer på bakkenivå. Derfor er det et håp om at brannnen ikke fører til store skader på naturen og skogen i området. Når brannen er slukket vil skadene evalueres.
Også været er på mannskapenes side, med mindre vind som sender flammene i retning av allerede forbrente områder.