Skogbrannen på Gran Canaria er under kontroll

2 min


Annonse

Lavere temperaturer og regnvær gjør at brannen er erklært under kontroll.

Det bekrefter den tekniske direktøren i Infoca, som sier varmesensorer på deres fly ikke har oppdaget noen varme soner i går, i de over 9000 hektarene som ble påvirket av brannen. Værmeldingen fremover er også meget positiv.

Skogbrannen som har herjet på Gran Canaria siden lørdag 17. august ble i går erklært som kontrollert. Regnvær og lavere temperaturer ga god hjelp til mannskapene. I tillegg meldes det lavere temperaturer i dagene som kommer. Dette betyr ikke at brannen er fullstendig slukket, men at mannskapene nå har kontroll på situasjonen.

På tross av dette er det nok en gang erklært skogbrannfare på flere av Kanariøyene.

Ingen varme soner

Teknisk direktør i Infoca (sivilforsvarets spesialgruppe for bekjempelse av skogbrann på Kanariøyene), Jorge Parra, bekrefter at ingen varme soner ble oppdaget når deres fly kartla brannområdet i går.

Spesialflyet, som benytter et såkalt ACO-system, er sendt fra fastlandet. Da det i går foretok det en flyvning over øya kunne ikke spesialkameraene ombord oppdage noen varme soner

Ingen røyk

Det var heller ingen røyk i det rammede område, noe som betyr at alle flyene kunne bli stående på bakken i går. 120 mannskaper har jobbet på bakkenivå for å forsterke grensen til brannen, slik at den ikke skal blusse opp igjen.

Med denne nye informasjonen kunne Parra, som har stått i spissen for innsatsen mot skogbrannen, forklare at myndighetene sent i går kveld kunne ta kontroll over brannen.

Under kontroll

Parra forklarer at brannen nå er under kontroll takket være en enorm innsats fra bakkemannskapene, og at fallende temperaturer og regn bidro til dette.

– Selv om det ikke kom mye regn, kjølte det ned området og gjorde at temperaturen falt raskere, forklarer Parra til Canarias7.

I dag, mandag, er det ventet at temperaturene faller ytterligere, og at Kanariøyene går tilbake til normale sommertemperaturer.

Fortsatt høy skogbrannfare

På tross av dette har sikkerhetsdirektoratet nok en gang erklært skogbrannfare på flere av Kanariøyene. Varselet gjelder fra mandag på El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, og Gran Canaria.


Annonse:


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *