Siste
Illustrasjon: Envato Elements

Skroter forslag som krevde at hotellene betaler for coronatesting av turister


Etter at hotelleierforeningene og fagforeninger slaktet det nye lovforslaget som ville sende regningen for coronatesting av turister, har kanariske myndigheter nå snudd.

Loven ble derfor ikke godkjent i går slik som planlagt, og Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres besluttet derfor at forslaget måtte revurderes.

Lovforslaget innebar at alle turister måtte gjennomgå en obligatorisk coronaprøve ved ankomst, og at hotellene måtte sørge for dette. Det fikk hotelleierforeningen FEHT til å rase.

Slaktet forslaget

I forslaget stod det at testen må utføres innen 48 timer etter ankomst, og turistene skal få informasjon om dette tiltaket når de reserverer oppholdet. Det som fikk FEHT til å reagere var imidlertid den delen av forslaget som innebar at hotellene måtte ta regningen for dette.

Kort forklart innebar lovforslaget at gjestene må få informasjon om tiltaket før de fullfører reservasjonen, at muligheten til å bli testet skal være tilgjengelig på hotellet/ferieleiligheten, og at den skal være gratis for turisten. Hotellet eller ferieleiligheten kunne altså ikke ilegge gjestene gebyr for å utføre slik testing.

– Vi nekter å la hotellresepsjoner bli til klinikker og å utføre testing av turister, fortalte kilder i foreningen til avisen Canarias 7.

Nytt forslag i neste uke

Nå er forslaget altså skrotet. Det er fremdeles bred enighet om at turistene skal testes for Covid-19, men detaljene rundt hvor dette skal gjøres og hvem som må betale blir altså revurdert.

Det er ventet at et nytt forslag vil komme på bordet torsdag i neste uke.