Siste
Arkivfoto av en gateselger. Foto: Davide Bonaldo/Shutterstock

Slår ned på gateselgere i turistområder

Får sviende bøter for ulovlig gatesalg på Gran Canaria.


Det lokale politiet i Gran Canarias største turistkommune, San Bartolomé de Tirajana, har trappet opp kontrollene mot gateselgere, og sier de skal rydde opp i turistområder som Playa del Inglés og Maspalomas.

I en uttalelse opplyser kommunen at de aktivt samarbeider med nasjonalpolitiet om denne innsatsen. 

I kontrollene mot gateselgerne har over 20 politifolk slått til på ulike tidspunkter mot gateselgere. 

Hovedsaklig har politiet fokusert på Paseo Costa Canaria, ved vannreservoaret La Charca de Maspalomas, kjøpesentrene Oasis og Anexo II, og ved fyrtårnet i Maspalomas.

Bedrifter som driver på lovlig vis har lenge klaget på det ulovlige gatesalget, som går ut over både bedrifter og kundene deres. 

Kommunen understreker at de samarbeider tett med immigrasjons- og grenseenheten i nasjonalpolitiet, ettersom mange gateselgere ikke er spanske statsborgere. 

Bøter og beslag

Til nå har politiet tatt 30 personer, hvorav de fleste ikke er bosatt i kommunen. Når politiet dukker opp blir alle varene selgeren har på seg konfiskert, og de får sviende bøter på opptil 3000 euro. 

Alt beslaglagt vareparti, hovedsakelig falske merkeklær, vesker, caps, klokker og smykker, blir destruert.

Lignende problemer i Puerto Rico

I feriebyen Puerto Rico i nabokommunen Mogán, har ulovlig gatesalg lenge vært et problem. 

Selgerne går rundt på kjøpesenteret i byen og plager restaurantgjester og forbipasserende med falske og ulovlige piratkopier. 

Vektere og politi har lenge forsøkt å begrense omfanget av det ulovlige gatesalget, men det pågår i aller høyeste grad fremdeles. 

Foto: Canariavisen

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.