Slår alarm: Passasjer på fly fra Gran Canaria til Evenes er smittet


En passasjer på fly fra Gran Canaria til Evenes 12. mars er bekreftet smittet av coronaviruset. Nå bes alle passasjerene som var ombord om å følge nøye med, og varsle hvis de får symptomer.

Det var Harstad kommune som slo alarm etter at Folkehelseinstituttet varslet kommunen om en smittet person. Pressemeldingen på kommunens nettsider ble først publisert 20. mars, 8 dager etter at personen ankom Evenes. Vedkommennde er ikke alvorlig syk, og er satt i hjemmeisolasjon.

– Det er veldig viktig at folk som kom med flyet 12. mars klokka 1400, DK 1517, overholder karantenebestemmelsene og er ekstra påpasselig på eventuelle symptomer på smitten, skriver kommuneoverlege i Harstad, Jonas Holte i en pressemelding.  Alle som kommer fra utlandet til Norge skal i 14 dagers karantene hjemme.

Går man inn på Harstad kommune sine hjemmesider får man nå opp en popup med spørsmål om man har vært på Gran Canaria i det siste.

– Vi jobber nå sammen med Folkehelseinstituttet for å spore opp de som satt i nærheten av personen på flyet. Men vi ber alle som har kommet fra utenlandsfly om å overholde karantenereglene og være varsom i kontakt med andre. Vi har fortsatt som mål å unngå omfattende smitte i Harstad, skriver kommunen i sin pressemelding.