Den tyske turisten på La Gomera ble Spanias første bekreftede smittetilfelle. Han og reisefølget ble friske og klarte seg bra, men over 400 mennesker har mistet livet på øygruppen til nå.

Slik begynte pandemien på Kanariøyene


Mens forskere fremdeles debatterte hvor farlig Covid-19 egentlig var, og hvor stort spredningspotensiale det nye viruset SARS-CoV2 hadde, kom nyheten om det første bekreftede tilfellet i Spania fra La Gomera.

En tysk turist hadde testet positivt, og både han og feriekameratene hans ble isolert ved sykehuset på øya.

Den neste milepælen i pandemien kom også på Kanariøyene, med landets første store karantene da hotellet H10 i Adeje på Tenerife med alle deres gjester ble innesperret for å hindre et utbrudd blant turister.

I begge tilfeller måtte helsevesenet på Kanariøyene møte utbruddet og pandemien uten erfaring og nok kunnskap om hverken viruset eller fremtidige konsekvenser av en pandemi.

Senere kom det flere og flere utbrudd, og siden våren 2020 har Tenerife og Gran Canaria byttet på å være øyene med mest smitte.

Likevel har pandemien på Kanariøyene ført til relativt få smittede sammenlignet med mange andre regioner i Spania.

Nå, et år senere, herjer fremdeles pandemien i Spania, på Kanariøyene og i verden. Men når vi nå er inne i et nytt år har vi også en ny vaksine, og distribusjonen er allerede i gang på Kanariøyene.

Mange husker portforbudet som ble innført på Kanariøyene mens turistsesongen fremdeles pågikk for fullt. Her er et tilbakeblikk til et av innslagene Canariavisen laget om portforbudet:

Siden pandemien begynte på Kanariøyene har Canariavisen dekket situasjonen tett, med daglige oppdateringer om smittetall, tiltak og viktig informasjon fra myndighetene. I 2020 skrev vi nesten 700 saker som omhandlet pandemien.

Les vår aller første sak om Spanias første smittetilfelle på La Gomera her:
Coronaviruset er bekreftet på Kanariøyene: – Protokollene virker, sier Torres