Siste
Temaet for karnevalet i år er "Vi er i karneval", og det meste vil foregå på digitale arenaer som Facebook og TikTok. Plakat: Mogán kommune

Slik blir karnevalsfeiringen i Mogán i år


For andre år på rad blir det ingen karnevalsfeiring i Mogán kommune sør på Gran Canaria. Det blir det heller ikke andre steder på øygruppen, ettersom smitterestriksjonene ikke tillater det.

Mogán kommune flytter derfor karnevalet over på den digitale arenaen i år, med en rekke konkurranser og arrangementer i sosiale medier.

– For å holde karnevalets ånd i live organiserer kommunen tre konkurranser for skoler og ytterligere fire på sosiale medier, sistnevnte med TikTok-videoer, ansiktssminke, kostymer – individuelt og i gruppe – og maskotkostyme. Deltaksperioden er fra 23:59 på fredag 12. mars for innbyggere i Mogán, skriver kommunen på sine nettsider.

Også på Facebook blir det liv under karnevalet, lover kommunen.

– Den offisielle Facebook-profilen til Mogán kommune blir fyllt med glede og farger med disse fire konkurransene hvor kreativiteten til innbyggerne skal vises frem.

Årets tema for karnevalet i Mogán blir «Vi er i karneval».

– De som vil kan sende en TikTok-video, enten individuelt eller i grupper. På samme måte kan du delta med bilder i konkurransen for beste kostyme, både individuelt og i gruppe, i konkurransen for beste ansiktssminke, eller i  forkledning av kjæledyret ditt, skriver kommunen.

Konkurranser for skoleklasser

For skolene skal det også arrangeres konkurranser. I barnehagene blir det konkurranse for maskedekorering, mens 1., 2. og 3. klasse skal konkurrere om det best dekorerte klasserommet.

For 4., 5., og 6. klasse handler det hele om å lage den aller kuleste karnevalsplakaten.

En jury skal vurdere deltakerne slik at en vinner i hver kategori kan kåres. Hvem som stikker av med seieren får vi vite 24. mars gjennom sosiale medier.

Slik deltar du

For å delta kan du laste ned og fylle inn et skjema fra denne siden. Når du har gjort det kan du sende inn skjemaet sammen med bilder eller videoer til [email protected].

Kommunen skriver at det er viktig å informere om hvilken konkurranse du deltar i ved å fylle inn emnefeltet i e-posten korrekt.

Dette er hva du må skrive i emnefeltet på e-posten, avhengig av hvilken konkurranse du melder deg på. Husk å benytte den spanske versjonen: 
  • TikTok-konkurranse: Concurso de vídeos de TikTok online 'Carnaval Costa Mogán 2021'
  • Ansiktssminke: Concurso de Maquillaje Facial Online individual 'Carnaval Costa Mogán 2021'
  • Kostymekonkurranse (grupper og individuell): Concurso de Disfraces Online individual y grupal 'Carnaval Costa Mogán 2021'
  • Forkledning av kjæledyr: Concurso 'Disfraza tu mascota' Online 'Carnaval Costa Mogán 2021'
Det er publikum som stemmer frem vinnere, og det åpnes for stemmer fra 15. mars klokken 23:59 til 22. mars. For bilder er det antall likerklikk som avgjør hvem som vinner, mens det på TikTok er videoen med flest kommentarer som stikker av med seieren.

For å delta i konkurransene må du være registrert innbygger i Mogán, over 18 år, eller ha foresattes tillatelse hvis du er under 18 år. Denne må i så fall vedlegges e-posten.

Kommunen ønsker også å minne om at alle må overholde smittevernreglene til enhver tid.

Nå lurer du sikkert på hva du kan vinne hvis ditt innslag blir populært? Her er premiene: 
  • TikTok-konkurransen: Gavekort på El Corte Inglés verdt 100 euro.
  • Ansiktssminke: Gavekort hos Beautik verdt 100 euro.
  • Kostymekonkurranse, individuell: Gavekort på El Corte Inglés verdt 100 euro.
  • Kostymekonkurranse, gruppe: Gavekort på El Corte Inglés verdt 150 euro.
  • Forkledning av kjæledyr: Gavekort hos Arpiplan verdt 100 euro.