Vakker solnedgang i Las Palmas på Gran Canaria. Foto: Envato Elements

Slik blir været denne uken


Høytrykket som har holdt seg over Kanariøyene de siste dagene er i ferd med å svekkes på sin vei nordover i Atlanterhavet, men det er er fortsatt ventet finvær på øygruppen de neste dagene.

Et uvær som ligger utenfor Azorene kan føre til noe lett regn enkelte steder, men det er tvilsomt, tror meteorologene i Aemet.

Tirsdag

Denne tirsdagen blir det perioder med delvis overskyet vær. Temperaturene øker noe på de vestligste øyene og det vil blåse bris i vest.

Las Palmas: 21°C

Santa Cruz de Tenerife: 21°C

Onsdag

På onsdag fortsetter det med delvis overskyet vær tidlig på dagen og utover ettermiddagen blir det overskyet i indre strøk. Da kan det også komme noe regn, spesielt i fjellområder og indre strøk.

På øyene i øst blir spredte skyer på onsdag, stort sett uendret temperatur og lite vind. På øyene i vest kan det blåse noe mer.

Las Palmas: 21°C

Santa Cruz de Tenerife: 21°C

Høytrykket går nordover i Atlanterhavet og et lavtrykk ved Azorene kan gi noe nedbør, men neppe noe å snakke om, mener Aemet. Grafikk: Aemet. 

Torsdag

Slik fortsetter også været på torsdag, også da med muligheter for spredte regnbyger i indre strøk på ettermiddagen. Lite vind og stort sett uendret temperatur.

Las Palmas: 22°C

Santa Cruz de Tenerife: 22°C

Fredag

På fredag øker sjansen for spredte regnbyger i indre strøk på ettermiddagen. Minimumstemperaturen skal øke noe, men ellers blir det omtrent som foregående dager.

Las Palmas: 21°C

Santa Cruz de Tenerife: 22°C