Smittestatus på Kanariøyene

174

Aktive tilfeller

162

Døde

Slik opplever du Tenerife som en lokal

av | 12.01.2020

Saken ble opprinnelig publisert i august 2019, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere.

Det er mange måter du kan oppleve Tenerife på. Mange foretrekker å tilbringe tiden sin her på stranda, men disse kan sjelden gi deg et fullstendig inntrykk av hva et sted har å by på. En sikker måte å oppleve «det ekte Tenerife» på er å dra dit de lokale tilbringer tiden sin.

Dette er våre tips til hvordan du kan oppleve Tenerife som en lokal.

Her bor du

Garachico, nord-vest på Tenerife. Foto: Wikimedia Commons

Det finnes mange små, tradisjonelle landsbyer sør på Tenerife, men de har ikke den samme historiske arven som de større byene i nord. Her står tradisjoner, kultur, og folkefester i fokus, og historiene går tilbake flere hundre år.

Her finner du også et langt større utvalg av ekte lokale restauranter. Hvis det er bylivet du vil oppleve bør du besøke Santa Cruz og La Laguna. Foretrekker du mindre og mer personlige destinasjoner som fortsatt har litt liv etter solnedgang, bør du velge La Orotava. Og for en nydelig og historisk opplevelse for deg som søker «det ekte Tenerife» er Garachico stedet for deg.

Her spiser du

Los Limoneros serverer luksusmat som er god nok for den tidligere kongen av Spania.

De restaurantene som anses for å være best blant de lokale stemmer sjelden overens med listene over populære restauranter i turistområdene. Selv om det er mange bra spisesteder i sør også, finner du gjerne de mer interessante matopplevelsene litt utenfor turistområdene.

Veien mellom Tacoronte og El Sauzal er viden kjent blant de lokale for sin variasjon og gode mat. Er du en burgerelsker burde du prøve La Oficina i El Sauzal. Litt lenger opp i veien finner du Los Limoneros, hvor blant annet Spanias tidligere konge, Juan Carlos, liker å spise. Her må du ha fet lommebok – en forrett koster nemlig rundt 50€, men elsker du god mat slår ikke Los Limoneros feil.

Et annet område hvor de lokale liker å spise er den gamle veien mellom Santa Ursula og La Orotava. Her går det i tradisjonell og moderne Kanarisk, Spansk, og Sør-Amerikansk mat. Herligheten blir servert i nydelige, rustikke restauranter som La Bodeguita de Enfrente.

Her bader du

Playa Bollullo er ikke enkel å komme til, men er du i god form er turen verdt det. Foto: Wikimedia Commons

Den mest populære stranda på Tenerife er Playa de las Teresitas, like utenfor Santa Cruz. Den gyldne santa er kanskje importert fra Sahara, men det er likevel en autentisk og lokal strand som er lekeplass for de mange innbyggerne i Santa Cruz.

Vil du være litt mer i fred, og ikke har noe i mot å jobbe litt for det, kan du dra til strendene som er gjemt inn i klippene mellom La Orotava. Ut av disse er Playa Bollullo enklest å komme til, og den svarte sanda er verdt et besøk. Men når vi sier «enklest å komme til» mener vi ikke at det er enkelt.

Turen går gjennom bananplantasjene fra Puerto de la Cruz til fots, eller langs en smal vei med bil. Stranda ligger øde til, så hit bør du bare dra om du er dreven til fots og i god form.

Enklere er det om du drar til Mesa del Mar og Socorro. De fleste har ikke hørt om disse strendene engang, og de få som har det, har neppe besøkt de.

Lokal kultur

Auditoria de Tenerife byr på fantastiske kulturopplevelser. Foto: Wikimedia Commons

Mange byer nord på Tenerife har teatre og et yrende kulturliv, med kunstutstillinger, teater, og konserter. Mange har nok hørt om det fantastiske Auditoria de Tenerife som ligger i Santa Cruz, men ikke så mange utenom de lokal har fått oppleve en opera- eller ballettforestilling der.

Få turister har nok opplevd de tunge bluesforestillingene, eller sett flamencoshowet i det gammeldagse teateret Teatro Leal i La Lagunu. Og i La Orotava foregår det nesten alltid kulturarrangementer i Auditorio Teobaldo. Den nesten turistfrie byen El Sauzal byr også på mange lokale kulturarrangementer, og er verdt et besøk.

Adeje, som ligger sør på Tenerife, er kanskje best kjent når vi legger til «Costa» foran navnet, men gamlebyen som ligger over turistområdene er et kulturelt hot-spot med teater, film, og musikkfestivaler.

Lokale tradisjoner

Karnevalet på Tenerife. Foto: Wikimedia Commons

Alle de historiske byene på Tenerife har en tettpakket kalender når det kommer til folkefester. Selv om Santa Cruz er hovedstaden er det ikke hit jeg vil anbefale å dra hvis du vil oppleve de beste folkefestene, med unntak av karnevalet. De større byene har folkefester som lar deg komme mye nærmere det lokale livet.

De pittoreske gatene i La Orotava er det perfekte stedet for å oppleve disse folkefestene. Aller best er Romeria de San Isidro, som foregår på søndagen etter Corpus Christi-feiringen, eller fiskernes egen Fiesta de Virgen del Carmen i juli.

Er du glad i vin kan du drikke mye av dette mens du spiser ristede kastanjer for å feire San Andrés i November.

Nyt naturen

Ett av mange rekreasjonsområder på Tenerife. Disse er populære blant de lokale på søndagene.

For å nyte naturen på Tenerife som en lokal trenger du bare å dra til en «zone recreativa» – et rekreasjonsområde – på en søndag. Disse piknikområdene i skogen har bord, griller, lekeområder, og campingområder.

I ukedagene er disse områdene stort sett folketomme, men i helgene flokker de lokale til disse områdene. Her synger de sanger, spiller fotball, leker, spiser, og koser seg med gigantiske Kanariske pikniker som får ditt lille tapasbord med lokal skinke og ost til å blekne.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Flyplassen på Fuerteventura skal bytte navn – får kritikk

Flyplassen på Fuerteventura skal bytte navn – får kritikk

Byrådet i Puerto del Rosario vil bytte navn på flyplassen, men møter kraftig kritikk fra flere hold. Etter at det ble klart at byrådet i Puerto del Rosario på Fuerteventura har besluttet å bytte navn på øyas flyplass fra Aeropuerto de Fuerteventura til Aeropuerto de...

Protestaksjon blokkerte for transport av flyktninger

Protestaksjon blokkerte for transport av flyktninger

Innbyggerne i Tunte på Gran Canaria forsøker å blokkere for transporten av flyktninger som skal sendes dit for å sitte i karantene. Innbyggerne krever at de returnerer de hundre immigrantene som allerede har vært der i to måneder, og ikke tar inn de nye som har...

Truer med å ta staten til retten etter flyktningkaos

Truer med å ta staten til retten etter flyktningkaos

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, kunngjorde i går at sentrale og regionale myndigheter må komme til enighet om hvordan flyktningene skal tas hånd om når de ankommer øygruppen i småbåter. Regjeringen på Kanariøyene gjør det også klart at de er villige til å...

Tester app for å finne ledige parkeringsplasser i Las Palmas

Tester app for å finne ledige parkeringsplasser i Las Palmas

En ny app for å finne ledige parkeringsplasser i sanntid testes nå ut i Avenida Marítima i Las Palmas. SagulpaLPA Park skal informere deg om hvor det er ledige parkeringsplasser i regulerte parkeringsområder. Prosjektet testes ut i Las Palmas nå, og skal være i full...

Nå åpner campingplassene på Gran Canaria

Nå åpner campingplassene på Gran Canaria

Nå åpner øyrådet flere populære campingplasser på Gran Canaria. Til sammen har disse kapasitet til 600 personer i hytter og 93 campingvogner og bobiler. Miljødepartementet har besluttet å gjenåpne fem camping-områder i fjellene på Gran Canaria fra lørdag. Utenom de...