Slik opplever du Tenerife som en lokal

av | 12.01.2020

Saken ble opprinnelig publisert i august 2019, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere.

Det er mange måter du kan oppleve Tenerife på. Mange foretrekker å tilbringe tiden sin her på stranda, men disse kan sjelden gi deg et fullstendig inntrykk av hva et sted har å by på. En sikker måte å oppleve «det ekte Tenerife» på er å dra dit de lokale tilbringer tiden sin.

Dette er våre tips til hvordan du kan oppleve Tenerife som en lokal.

Her bor du

Garachico, nord-vest på Tenerife. Foto: Wikimedia Commons

Det finnes mange små, tradisjonelle landsbyer sør på Tenerife, men de har ikke den samme historiske arven som de større byene i nord. Her står tradisjoner, kultur, og folkefester i fokus, og historiene går tilbake flere hundre år.

Her finner du også et langt større utvalg av ekte lokale restauranter. Hvis det er bylivet du vil oppleve bør du besøke Santa Cruz og La Laguna. Foretrekker du mindre og mer personlige destinasjoner som fortsatt har litt liv etter solnedgang, bør du velge La Orotava. Og for en nydelig og historisk opplevelse for deg som søker «det ekte Tenerife» er Garachico stedet for deg.

Her spiser du

Los Limoneros serverer luksusmat som er god nok for den tidligere kongen av Spania.

De restaurantene som anses for å være best blant de lokale stemmer sjelden overens med listene over populære restauranter i turistområdene. Selv om det er mange bra spisesteder i sør også, finner du gjerne de mer interessante matopplevelsene litt utenfor turistområdene.

Veien mellom Tacoronte og El Sauzal er viden kjent blant de lokale for sin variasjon og gode mat. Er du en burgerelsker burde du prøve La Oficina i El Sauzal. Litt lenger opp i veien finner du Los Limoneros, hvor blant annet Spanias tidligere konge, Juan Carlos, liker å spise. Her må du ha fet lommebok – en forrett koster nemlig rundt 50€, men elsker du god mat slår ikke Los Limoneros feil.

Et annet område hvor de lokale liker å spise er den gamle veien mellom Santa Ursula og La Orotava. Her går det i tradisjonell og moderne Kanarisk, Spansk, og Sør-Amerikansk mat. Herligheten blir servert i nydelige, rustikke restauranter som La Bodeguita de Enfrente.

Her bader du

Playa Bollullo er ikke enkel å komme til, men er du i god form er turen verdt det. Foto: Wikimedia Commons

Den mest populære stranda på Tenerife er Playa de las Teresitas, like utenfor Santa Cruz. Den gyldne santa er kanskje importert fra Sahara, men det er likevel en autentisk og lokal strand som er lekeplass for de mange innbyggerne i Santa Cruz.

Vil du være litt mer i fred, og ikke har noe i mot å jobbe litt for det, kan du dra til strendene som er gjemt inn i klippene mellom La Orotava. Ut av disse er Playa Bollullo enklest å komme til, og den svarte sanda er verdt et besøk. Men når vi sier «enklest å komme til» mener vi ikke at det er enkelt.

Turen går gjennom bananplantasjene fra Puerto de la Cruz til fots, eller langs en smal vei med bil. Stranda ligger øde til, så hit bør du bare dra om du er dreven til fots og i god form.

Enklere er det om du drar til Mesa del Mar og Socorro. De fleste har ikke hørt om disse strendene engang, og de få som har det, har neppe besøkt de.

Lokal kultur

Auditoria de Tenerife byr på fantastiske kulturopplevelser. Foto: Wikimedia Commons

Mange byer nord på Tenerife har teatre og et yrende kulturliv, med kunstutstillinger, teater, og konserter. Mange har nok hørt om det fantastiske Auditoria de Tenerife som ligger i Santa Cruz, men ikke så mange utenom de lokal har fått oppleve en opera- eller ballettforestilling der.

Få turister har nok opplevd de tunge bluesforestillingene, eller sett flamencoshowet i det gammeldagse teateret Teatro Leal i La Lagunu. Og i La Orotava foregår det nesten alltid kulturarrangementer i Auditorio Teobaldo. Den nesten turistfrie byen El Sauzal byr også på mange lokale kulturarrangementer, og er verdt et besøk.

Adeje, som ligger sør på Tenerife, er kanskje best kjent når vi legger til «Costa» foran navnet, men gamlebyen som ligger over turistområdene er et kulturelt hot-spot med teater, film, og musikkfestivaler.

Lokale tradisjoner

Karnevalet på Tenerife. Foto: Wikimedia Commons

Alle de historiske byene på Tenerife har en tettpakket kalender når det kommer til folkefester. Selv om Santa Cruz er hovedstaden er det ikke hit jeg vil anbefale å dra hvis du vil oppleve de beste folkefestene, med unntak av karnevalet. De større byene har folkefester som lar deg komme mye nærmere det lokale livet.

De pittoreske gatene i La Orotava er det perfekte stedet for å oppleve disse folkefestene. Aller best er Romeria de San Isidro, som foregår på søndagen etter Corpus Christi-feiringen, eller fiskernes egen Fiesta de Virgen del Carmen i juli.

Er du glad i vin kan du drikke mye av dette mens du spiser ristede kastanjer for å feire San Andrés i November.

Nyt naturen

Ett av mange rekreasjonsområder på Tenerife. Disse er populære blant de lokale på søndagene.

For å nyte naturen på Tenerife som en lokal trenger du bare å dra til en «zone recreativa» – et rekreasjonsområde – på en søndag. Disse piknikområdene i skogen har bord, griller, lekeområder, og campingområder.

I ukedagene er disse områdene stort sett folketomme, men i helgene flokker de lokale til disse områdene. Her synger de sanger, spiller fotball, leker, spiser, og koser seg med gigantiske Kanariske pikniker som får ditt lille tapasbord med lokal skinke og ost til å blekne.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Ber innbyggerne delta i bærekraftsplan

Ber innbyggerne delta i bærekraftsplan

Mogán kommune gjennomfører for tiden en undersøkelse blant innbyggere og bedriftseiere for å høre hva de mener om turistsektoren i kommunen. Målet er at Mogán skal forbedre tilbudet til turister gjennom bærekraft og mangfold innen turistsektoren. Kommunen ønsker at...

753 smittede blant reisende fra Spania til Kanariøyene

753 smittede blant reisende fra Spania til Kanariøyene

Helsedepartementet på Kanariøyene har oppdaget 753 smittetilfeller hos reisende som har dratt fra Spania til øygruppen siden 18. desember. 87% av de 342 794 som ankom Kanariøyene fra Spania med fly og båt hadde en negativ coronaprøve. Blant de som tok en test...

Lanserer flerspråklig rådgivertjeneste for kriminalitetsofre

Lanserer flerspråklig rådgivertjeneste for kriminalitetsofre

Regjeringen på Kanariøyene lanserer en ny digital tjeneste for å tilby assistanse til ofre for kriminalitet på øygruppen. Dette skal spesielt rettes mot kvinner og barn som er ofre for familievold eller overgrep, og andre sårbare personer. Talsmann for øyregjeringen...

Mann (65) døde etter fallulykke i Valleseco

Mann (65) døde etter fallulykke i Valleseco

En 65 år gammel mann døde på fredag etter en fallulykke i Zumacal-ravinen i Valleseco på Gran Canaria.  Mannens to år gamle barnebarn ble også skadet i ulykken, og er sendt til sykehus med mindre hodeskader. Nødsentralen fikk melding om ulykken klokken 19:15. Årsaken...

Flere varetektsfengslet etter bråk i migrantleir

Flere varetektsfengslet etter bråk i migrantleir

På onsdag ble fem migranter pågrepet etter bråket i Las Raices-leiren tidligere denne uken. Totalt ble ni personer identifisert av politiet på onsdag. Nå har politiet pågrepet og varetektsfengslet ytterligere fire personer som angivelig var involvert i de voldelige...

Tente på bil rett utenfor politistasjon i Las Palmas

Tente på bil rett utenfor politistasjon i Las Palmas

Guardia Civil og det nasjonale politiet pågrep en 27-åring på tirsdag, mistenkt for å ha satt fyr på en bil ved San José-legekontoret i Las Palmas. En av parkeringsplassens nærmeste naboer er Guardia Civil sitt hovedkvarter på Gran Canaria. Mann med bærepose Hendelsen...