Slik opplever du Tenerife som en lokal

av | 12.01.2020

Saken ble opprinnelig publisert i august 2019, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere.

Det er mange måter du kan oppleve Tenerife på. Mange foretrekker å tilbringe tiden sin her på stranda, men disse kan sjelden gi deg et fullstendig inntrykk av hva et sted har å by på. En sikker måte å oppleve «det ekte Tenerife» på er å dra dit de lokale tilbringer tiden sin.

Dette er våre tips til hvordan du kan oppleve Tenerife som en lokal.

Her bor du

Garachico, nord-vest på Tenerife. Foto: Wikimedia Commons

Det finnes mange små, tradisjonelle landsbyer sør på Tenerife, men de har ikke den samme historiske arven som de større byene i nord. Her står tradisjoner, kultur, og folkefester i fokus, og historiene går tilbake flere hundre år.

Her finner du også et langt større utvalg av ekte lokale restauranter. Hvis det er bylivet du vil oppleve bør du besøke Santa Cruz og La Laguna. Foretrekker du mindre og mer personlige destinasjoner som fortsatt har litt liv etter solnedgang, bør du velge La Orotava. Og for en nydelig og historisk opplevelse for deg som søker «det ekte Tenerife» er Garachico stedet for deg.

Her spiser du

Los Limoneros serverer luksusmat som er god nok for den tidligere kongen av Spania.

De restaurantene som anses for å være best blant de lokale stemmer sjelden overens med listene over populære restauranter i turistområdene. Selv om det er mange bra spisesteder i sør også, finner du gjerne de mer interessante matopplevelsene litt utenfor turistområdene.

Veien mellom Tacoronte og El Sauzal er viden kjent blant de lokale for sin variasjon og gode mat. Er du en burgerelsker burde du prøve La Oficina i El Sauzal. Litt lenger opp i veien finner du Los Limoneros, hvor blant annet Spanias tidligere konge, Juan Carlos, liker å spise. Her må du ha fet lommebok – en forrett koster nemlig rundt 50€, men elsker du god mat slår ikke Los Limoneros feil.

Et annet område hvor de lokale liker å spise er den gamle veien mellom Santa Ursula og La Orotava. Her går det i tradisjonell og moderne Kanarisk, Spansk, og Sør-Amerikansk mat. Herligheten blir servert i nydelige, rustikke restauranter som La Bodeguita de Enfrente.

Her bader du

Playa Bollullo er ikke enkel å komme til, men er du i god form er turen verdt det. Foto: Wikimedia Commons

Den mest populære stranda på Tenerife er Playa de las Teresitas, like utenfor Santa Cruz. Den gyldne santa er kanskje importert fra Sahara, men det er likevel en autentisk og lokal strand som er lekeplass for de mange innbyggerne i Santa Cruz.

Vil du være litt mer i fred, og ikke har noe i mot å jobbe litt for det, kan du dra til strendene som er gjemt inn i klippene mellom La Orotava. Ut av disse er Playa Bollullo enklest å komme til, og den svarte sanda er verdt et besøk. Men når vi sier «enklest å komme til» mener vi ikke at det er enkelt.

Turen går gjennom bananplantasjene fra Puerto de la Cruz til fots, eller langs en smal vei med bil. Stranda ligger øde til, så hit bør du bare dra om du er dreven til fots og i god form.

Enklere er det om du drar til Mesa del Mar og Socorro. De fleste har ikke hørt om disse strendene engang, og de få som har det, har neppe besøkt de.

Lokal kultur

Auditoria de Tenerife byr på fantastiske kulturopplevelser. Foto: Wikimedia Commons

Mange byer nord på Tenerife har teatre og et yrende kulturliv, med kunstutstillinger, teater, og konserter. Mange har nok hørt om det fantastiske Auditoria de Tenerife som ligger i Santa Cruz, men ikke så mange utenom de lokal har fått oppleve en opera- eller ballettforestilling der.

Få turister har nok opplevd de tunge bluesforestillingene, eller sett flamencoshowet i det gammeldagse teateret Teatro Leal i La Lagunu. Og i La Orotava foregår det nesten alltid kulturarrangementer i Auditorio Teobaldo. Den nesten turistfrie byen El Sauzal byr også på mange lokale kulturarrangementer, og er verdt et besøk.

Adeje, som ligger sør på Tenerife, er kanskje best kjent når vi legger til «Costa» foran navnet, men gamlebyen som ligger over turistområdene er et kulturelt hot-spot med teater, film, og musikkfestivaler.

Lokale tradisjoner

Karnevalet på Tenerife. Foto: Wikimedia Commons

Alle de historiske byene på Tenerife har en tettpakket kalender når det kommer til folkefester. Selv om Santa Cruz er hovedstaden er det ikke hit jeg vil anbefale å dra hvis du vil oppleve de beste folkefestene, med unntak av karnevalet. De større byene har folkefester som lar deg komme mye nærmere det lokale livet.

De pittoreske gatene i La Orotava er det perfekte stedet for å oppleve disse folkefestene. Aller best er Romeria de San Isidro, som foregår på søndagen etter Corpus Christi-feiringen, eller fiskernes egen Fiesta de Virgen del Carmen i juli.

Er du glad i vin kan du drikke mye av dette mens du spiser ristede kastanjer for å feire San Andrés i November.

Nyt naturen

Ett av mange rekreasjonsområder på Tenerife. Disse er populære blant de lokale på søndagene.

For å nyte naturen på Tenerife som en lokal trenger du bare å dra til en «zone recreativa» – et rekreasjonsområde – på en søndag. Disse piknikområdene i skogen har bord, griller, lekeområder, og campingområder.

I ukedagene er disse områdene stort sett folketomme, men i helgene flokker de lokale til disse områdene. Her synger de sanger, spiller fotball, leker, spiser, og koser seg med gigantiske Kanariske pikniker som får ditt lille tapasbord med lokal skinke og ost til å blekne.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

110 nye smittetilfeller og et nytt dødsfall

110 nye smittetilfeller og et nytt dødsfall

Kanariøyene går inn i juletiden med et nytt dødsfall som følge av Covid-19 1. desember. En person har mistet livet på Tenerife siden i går, og dermed har 340 mennesker tapt kampen mot coronaviruset til nå. I dag ble også 110 nye smittetilfeller påvist på øygruppen, og...

Uværet mister kraft

Uværet mister kraft

Orkansenteret i Miami (NHC) varslet i går at stormen Clement hadde 40% potensiale til å bli en subtropisk storm innen få dager. Nå reduserer de sjansen i sin nye prognose, etter at stormen har mistet kraft. I den nåværende prognosen sin mener senteret at Clement har...

Begynner vaksineringen i januar

Begynner vaksineringen i januar

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, sier Kanariøyene er klare til å begynne vaksineringen mot Covid-19 i januar. Målet er at 70% av befolkningen skal være vaksinert i løpet av 2021. Torres sier vaksinedosene skal gå til helsearbeidere og de mest sårbare i...

Hit skal migrantene sendes

Hit skal migrantene sendes

Etter at den omstridte teltleiren for migranter i Arguineguín ble stengt etter flere måneder med brudd på menneskerettighetene jobber regjeringen nå på spreng for å sette opp 7000 mottaksplasser på Kanariøyene. Målet er at de over 6000 migrantene som er plassert på...

Innførte vannrestriksjoner, men nektet å forklare hvorfor

Innførte vannrestriksjoner, men nektet å forklare hvorfor

Torsdag 26. november sendte Mogán kommune ut to varsler om vannforsyningen i kommunen. Det første meldte om vannrestriksjoner på grunn av farlig kranvann i La Vistilla, Veneguera og det såkalte Arguineguín II-området. Uten å forklare noe som helst om årsaken, skrev...

Muligheter for nok en storm på Kanariøyene

Muligheter for nok en storm på Kanariøyene

Det nasjonale orkansenteret NHC opplyser i et varsel om nok en subtropisk storm som er i ferd med å forme seg i Atlanterhavet. Stormen heter for øyeblikket Clement, men bytter navn til Kappa dersom den utvikler seg til en orkan. NHC mener det er 40% sjanse for at den...