Slik rammes utestedene av de nye reglene


På torsdag kunngjorde Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, nye og strengere regler for både maskebruk, festing og utesteder. For utestedene som er en del av nattelivet betyr dette nye begrensninger etter en lang og vanskelig periode.

Det er smitteutviklingen på Kanariøyene som har ført til at regjeringen nå innfører enda strengere regler.

– Det er en av sektorene som trenger dette steget tilbake for å få bedre data sammenlignet med det vi har for øyeblikket, forklarte presidenten på en pressekonferanse på torsdag.

For utestedene som holder åpent på natta, slik som puber og diskoteker, går nå øyregjeringen tilbake til reglene som ble innført 20. juni. Barer og nattklubber kan dermed bare åpne på utendørsområder, alle gjester må være sittende ved bord, og kapasiteten reduseres til 75 prosent. Avstanden på 1,5 meter må overholdes, og det er forbudt å danse.

Med disse begrensningene må svært mange utesteder nå stenge igjen, og de som kan holde åpent vil miste store deler av inntekten sin.

Maks 10 deltakere

Torres informerte også om at møter og grupper ikke kan ha mer enn 10 deltakere.

Spansk lov tillater ikke at myndighetene kan ta seg inn på privat eiendom for å sjekke om disse reglene følges uten videre, men at de ser det som nødvendig å innføre disse reglene, slik at det om mulig kan straffes. Samtidig innrømmer Torres at han håper dette appellerer til ansvarsfølelsen hos innbyggerne.
Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester
 

Totalt maskepåbud

Kanariøyene har også, som den siste regionen i Spania, innført totalt maskepåbud. Det vil si at alle må bruke maske til enhver tid utendørs på områder som er tilgjengelig for offentligheten. Dette gjelder også på stranda, selv om man kan ta den av seg for å bade.

Et annet og kontroversielt forbud som nå innføres er røykeforbud på offentlig plass hvis sikkerhetsavstanden ikke kan overholdes. Galicia innførte nylig dette, og flere andre regioner i landet vurderer det samme.
Totalt maskepåbud på Kanariøyene